Priminsime, kad „Sevilla“ kovas Europos lygos atrankoje pradėjo nuo antro etapo, čia „Sevilla“ bendru rezultatu 7:1 (4:0 namie ir 3:1 – svečiuose) sutriuškino „Ujpest“ ekipą iš Vengrijos.

Per dvi rungtynes Sevilijos futbolininkai į varžovų vartus smūgiavo net 37 kartus, 20 kartų kamuolys skriejo į vartų stačiakampį.

32 smūgiai buvo atlikti iš „Ujpest“ baudos aikštelės, net 19 smūgių buvo tikslūs.

Tiesa, „Ujpest“ vartų sargas 12 kartų gelbėjo savo komandą, o 7 kartus buvo priverstas traukti kamuolį iš savų vartų tinklo. Beje, pirmose rungtynėse „Sevila“ futbolininkai surengė 111 atakų, susikūrė net 21 progą įvarčiui pelnyti, o antrose – tik 9.

Tai galima paaiškinti tuo, kad pirmąjame mače nuo 30 minutės „Ujpest“ komanda žaidė mažumoje, tad Ispanijos klubo persvara buvo gerokai didesnė.

Antrame mače „Sevilla“ atakavo 89 kartus ir susikūrė 9 progas, o „Ujpest“ surengė 72 atakas ir susikūrė 5 progas. Tuo metu Sevilijoje Vengrijos čempionato bronzos laimėtojai atakavo 65 kartus, bet realių progų įvarčiams neturėjo.

Pirmose rungtynėse „Sevilla“ kamuolį kontroliavo 65 procentus laiko, o antrose – 58. Per abi rungtynes aikštėje įvyko 296 dvikovos, „Sevilla“ futbolininkai laimėjo 151, o jų varžovai – 145 dvikovas.

Kampinių grafoje taip pat ryški ispanų persvara: 18 prieš 4. Tuo metu pražangų abiejų komandų žaidėjai atliko beveik po lygiai: „Sevilla“ prasižengė 22, o „Ujpest“ – 20 kartų.

Tiesa, už vieną pražangą Vengrijos ekipos žaidėjas buvo pašalintas iš aikštės, o varžovai apsiribojo įspėjimu.

Perdavimų skaičiumi taip pat pirmavo „Sevilla“, bet ryškesnė persvara pastebima tik pirmose tarpusavio rungtynėse, kai šeimininkai atliko 570 tikslių perdavimų (iš 649, 88 proc.), o svečiai iš Vengrijos – 290 (iš 364, 80 proc.).

Antrame susitikime „Sevilla“ futbolininkai atliko 507 tikslius perdavimus (iš 570, 89 proc.), o savo žiūrovų akivaizdoje žaidę „Ujpest“ nariai – 360 (iš 420, 86 proc.). Tiesa, svarbių perdavimų skaičiumi „Sevilla“ tiesiog dominavo.

Pirmoje dvikovoje ispanai atliko net 29 tikslius svarbius perdavimus (iš 58), o jų varžovai apsiribojo vos 2 mėginimais. Po savaitės Vengrijoje tikslą pasiekė 10 svarbių perdavimų (iš 20-ies), o šeimininkai – 4 (iš 6).

Unikalų pasirodymą pirmose rungtynėse surengė „Sevilla“ žaidėjas Jesus Navas. 32 metų futbolininkas per 60 min. pelnė įvartį, atliko rezultatyvų perdavimą, pridėjo 8 tikslius svarbius perdavimus ir iš viso surinko net 501 „Instat“ balą.

Antrose rungtynėse J. Navas nežaidė, bet jį sėkmingai pavadavo dviem tiksliais smūgiais vos per 66 minutes pasižymėjęs ir 415 „Instat“ balų surinkęs Pablo Sarabia.

Pirmosios „Žalgirio“ ir „Sevilla“ rungtynėse įvyks rugpjūčio 9 d. 22.45 val. (Lietuvos laiku) „Ramon Sanchez Pizjuan“ stadione.

Atsakomasis mačas rugpjūčio 16 d. 20 val. vyks Vilniaus LFF stadione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)