Europinės arenos naujokai iš Lietuvos namo keliavo šypsodamiesi – gerokai daugiau patirties sukaupęs „Žalgiris“ pirmoje akistatoje su Šiaurės Makedonijos čempione „Struga“ prieš savaitę tenkinosi nulinėmis lygiosiomis, tad antradienį vakare svetimoje teritorijoje neturės jokio rezervo.

„Žinome, kad išvykoje žaisti bus sunkiau. Ne idealus scenarijus, bet ką padarysi, stengsimės laimėti Šiaurės Makedonijoje“, – UEFA Čempionų lygos atrankos varžybų pradžią įvertino vilniečių kapitonas, vartininkas Edvinas Gertmonas.

Tik prieš aštuonerius metus įkurtas „Struga“ klubas debiutuoja UEFA turnyruose, vis dėlto pirmas blynas makedonams Lietuvos sostinėje nesusvilo.

„Pradžioje sykį varžovus išgelbėjo tik vartininkas, bet po to ir „Struga“ turėjo savo momentą, tada jau E. Gertmonas traukė mus iš bėdos. Bandėme atakuoti ir spausti varžovus. Bet priešininkai galbūt ir teisingai pasirinko taktiką gintis asmeniškai su žaidėjais, nepaliko mums galimybių judėti per vidurio zoną“, – pastebėjo „Žalgirio“ treneris Vladimiras Čeburinas.

Šios poros laimėtojas antrame etape susitiks su Stambulo „Galatasaray“.

Nesėkmės atveju, Lietuvos čempionams tektų keltis į trečios pagal pajėgumą Konferencijų lygos atrankos varžybas. Antrajame jų etape lauktų akistatos su Juodkalnijos čempione Podgoricos „Budučnost“.

Rungtynės kiek didesniame už Marijampolę Ochrido mieste (pietvakarių Š. Makedonija) antradienį prasidės 18 val. (Lietuvos laiku).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją