Žalgiriečiams, kuriuos šiame mače palaikė pilnutėlis stadionas - apie 5000 žiūrovų, įvarčius pelnė Kamilis Bilinskis, 46 min. pasinaudojęs varžovų gynybos klaida, ir Rytis Leliūga, 66 min. užbaigęs puikią šeimininkų kombinaciją.

Tiesa, savo progų turėjo ir armėnai, tačiau visas jas užgesino pagirtinai žaidęs VMFD „Žalgirio“ vartininkas Arminas Vitkauskas. Ypač įspūdingai jis atrėmė varžovo smūgį 87 min., kai kamuolys lėkė į patį viršutinį vartų kampą

Atsakomoji VMFD „Žalgirio“ ir „Piunik“ akistata vyks lygiai po savaitės - kitą ketvirtadienį, liepos 25 d. Jerevane.

Kito etapo burtai bus traukiami jau šį penktadienį Nione, Šveicarijoje.

Rungtynių eiga:

Nors rungtynes aktyviau pradėjo armėnai, 8 min. žalgiriečiai kėlė net tris kampinius iš eilės ir paskutinis iš jų vos nesibaigė įvarčiu - Luka Peričius iš puikios padėties galva smūgiavo šalia vartų.

13 min. geltoną kortelę užsidirbo Vaidas Šilėnas. Jau po minutės VMFD „Žalgirio“ vartus buvo priverstas apginti Arminas Vitkauskas, atrėmęs pavojingą varžovų baudos smūgį.

19 min. progų neišnaudojo V. Šilėnas ir Rytis Lėliūga. Itin techniškai žaidę armėnai netrukus atsakė savo pavojingu šūkiu, kurį už galinės linijos nukreipė A. Vitkauskas.

25 min. kvailą sprendimą priėmė Kamilis Bilinskis, galėjęs išvesti V. Šilėną vieną prieš varžovų vartininką - vietoj to, jis pasirinko savo paties tolimą smūgį kaire koja, kuris buvo labai netikslus. 28 min. tas pats K. Bilinskis iššvaistė dar vieną šansą - jis nesugebėjo pataikyti į vartus iššokęs vienas prieš „Piunik“ vartų sargą.

Kėlinio pabaigoje žalgiriečiai dar atliko kelis tolimus smūgius, bet jie buvo labiau profilaktiniai. Taigi po pirmojo kėlinio lygu - 0:0.

Iškart po pertraukos, 46 min., kamuolį dvikovoje laimėjęs VMFD „Žalgirio“ puolėjas K. Bilinskis pagaliau reabilitavosi ir technišku smūgiu pažemė pasiuntė jį į tinklą - 1:0.

Po praleisto įvarčio armėnai suaktyvėjo ir nusprendė žaisti va bank. Tuo metu šeimininkai laukė varžovų klaidų.

66 min. VMFD „Žalgiris“ surengė ilgą pavyzdinę ataką, kurios metu po puikios kombinacijos R. Leliūga smeigė antrą įvartį - 2:0.

77 min. vienas prieš tris gynėjus buvęs K. Bilinskis pasirinko šūvį iš distancijos ir buvo visai netoli tikslo.

81 min. nuo nemalonumų savo komandą išgelbėjo patikimai sužaidęs A. Vitkauskas. 87 min. jis įspūdingu šuoliu ištraukė kamuolį, lekiantį į patį viršutinį kampą.

Netrukus nuaidėjo teisėjo iš Izraelio švilpukas, paskelbęs VMFD „Žalgirio“ pergalę rezultatu 2:0.

Rezultatas:

VMFD „Žalgiris“ 2 - 0 Jerevano „Piunik“
46' [1 - 0] Kamil Bilinski
66' [2 - 0] Rytis Leliūga

„Žalgirio“ starto sudėtis: A. Vitkauskas, A. Skerla, L. Peričius, M. Kuklys, E. Vaitkūnas, A. Švrljuga, A. Žulpa, P. Komolovas, V. Šilėnas, R. Leliūga ir K. Bilinskis.

Primename, kad pirmame UEFA Europos lygos atrankos turnyro etape VMFD „Žalgiris“ bendru rezultatu 4:3 (2:2, 2:1) įveikė Dubline „St. Patrick's Athletic“ klubą, o „Piunik“ 2:1 (1:1, 1:0) eliminavo Tetovo „Teteks“ komandą iš Makedonijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (543)