Pastaraisiais sezonais abi komandos pelnė medalius, „Žalgiris“ marijampoliečius aplenkė dvejus metus iš eilės, tad buvo galima tikėtis atkaklios kovos. Tačiau jos nebuvo.

Pirmą pavojingą ataką šiame mače sukūrė šeimininkai, pataikę į „Žalgirio“ vartų virpstą. Tačiau pirmą susitikimo įvartį pelnė svečiai – 11 minutę po Jakubo Wilko perdavimo kamuolį į vartus pasiuntė Pavelas Komolovas. 42 minutę Mantas Kuklys kamuolį į „Sūduvos“ vartų tinklą pasiuntė po baudos smūgio.

Antrajame kėlinyje žalgiriečiai nemažino apsukų ir 56 minutę J. Wilkas dar vienu baudos smūgiu pelnė trečią įvartį. J. Wilkas šią savaitę ne be reikalo džiaugėsi savo buvusio bendraklubio Roberto Lewandowskio fantastišku pasirodymu Čempionų lygos pusfinalyje - po ketverių minučių futbolininkas iš Lenkijos dar vieną kamuolį į marijampoliečių vartus pasiuntė smūgiu galva.

„Sūduvai“ prie varžovų vartų priartėti nesisekė. Tik 78 minutę puikią progą pasižymėti turėjo Armandas Breivė, tačiau jo galva smūgiuotas kamuolys praskriejo virš skersinio.

Penktą įvartį puikiu tolimu smūgiu pelnė Kamilis Bilinskis, 83 minutę permetęs kamuolį per iš vartų išbėgusį Marijampolės ekipos vartininką.

„Sūduva“ per pirmus septynis mačus buvo praleidusi tik šešis įvarčius, tačiau šeštadienį komandos gynyba subyrėjo.

Po pergalės „Žalgiris“ pakilo į pirmą poziciją Lietuvos čempionate. Bet tik keletui valandų. Antrose šeštadienio rungtynėse pergalę iškovojo bei lyderio poziciją susigrąžino Klaipėdos „Atlantas“. Klaipėdiečiai išvykoje minimaliu rezultatu 1:0 įveikė Gargždų „Bangos“ ekipą.

Pergalingą įvartį pelnė Evaldas Razulis, 52-ą minutę realizavęs 11 m baudinį. Su 10 pelnytų įvarčių jis lieka rezultatyviausiu lygos žaidėju.

Rungtynes abi komandos be žvalgybos, nevengė atakuoti, tačiau pusę pirmo kėlinio realių progų įvarčiams sukurti nesugebėjo. 24-ąją minutę aikštės šeimininkai surengė gražią ataką, kurios smaigalyje atsidūrė Aurelijus Staponka, tačiau jo smūgį gynėjams pavyko blokuoti. Po 4 minučių Tamazio Čargiešvilio iš 20 metrų smūgiuotas kamuolys praskriejo visai šalia dešiniojo virpsto.

Kėlinio pabaigoje porą pavojingų atakų surengė „Atlantas“. 44-ąją minutę Rimantui Bogužui teko pademonstruoti meistriškumą po Evaldo Razulio smūgio galva, o kitos atakos metu Marius Papšys iš dėkingos pozicijos nepataikė į vartus.

48-ąją dvikovos minutę kelių centimetrų pritrūko Donatui Kazlauskui, kad ji galva smūgiuotas kamuolys atsidurtų „Bangos“ vartuose. Po minutės atodūsis nuvilnijo aikštės šeimininkų gerbėjų tarpe, kai Andrius Jokštas paskutinę akimirką sugebėjo išmušti kamuolį iš po vieno prieš vartus atsidūrusio Aleksėjaus Aleksėjevo kojų.

50-ąją minutę gargždiškių vartininkui neliko nieko kito, kaip pažeidžiant taisykles nugriauti į baudos aikštelę įsiveržusį Gerardą Žukauską. Rungtynių arbitras nedvejodamas parodė į 11 metrų žymą. Baudinį šaltakraujiškai realizavo E.Razulis ir išvedė „Atlantą“ į priekį.

„Banga“ pasiduoti neketino. 54-ąją minutę Tamazis Čargiešvilis susilaukė ovacijų po to, kai jo efektingai “per save” pasiųstas kamuolys praskriejo virš vartų. Aikštės šeimininkams bandant išlyginti rezultatą, klaipėdiečiai surengė keletą pavojingų atakų. Po pavojingų D. Kazlausko ir A.Bartkaus smūgiu galva „Bangą“ gelbėjo tik puikiai žaidęs R.Bogužas.

Dvikovos pabaigoje Gajus Kulbis neišnaudojo dviejų puikių galimybių išplėšti lygiąsias. Jo labai stiprų baudos smūgį 90-ąją minutę atrėmė Mantas Galdikas, o jau per teisėjo pridėtą laiką, kilus sumaiščiai „Atlanto“ baudos aikštelėje, puolėjas pirmas atskubėjo prie atšokusio kamuolio, tačiau į jį nepataikė.

Rezultatai:

„Sūduva“ 0-5 „Žalgiris“

11' [0-1] Pavelas Komolovas
42' [0-2] Mantas Kuklys
56' [0-3] Jakubas Wilkas
60' [0-4] Jakubas Wilkas
83' [0-5] Kamilis Bilinskis

„Banga“ 0-1 „Atlantas“

52' [0-1] Evaldas Razulis (iš 11 m. baudinio)

Turnyro lentelė:

1Atlantas870116 - 61021
2Žalgiris861117 - 41319
3Ekranas741218 - 10813
4Kruoja741211 - 9213
5Sūduva832314 - 11311
6Šiauliai732211 - 10111
7Banga81166 - 17-114
8Dainava 81166 - 20-144
9Tauras70164 - 16-121

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (118)