Rugsėjo 8 d. Lietuvos čempionai istorinį pasirodymą pradės H grupėje su „Basel“ (Šveicarija), Bratislavos „Slovan“ (Slovakija) ir Jerevano „Piunik“ (Armėnija).

Iš šių priešininkų žalgiriečiams jau pažįstami tik armėnai, su kuriais teko kovoti 2013-aisiais Europos lygos atrankoje. Tuomet Vilniaus ekipa buvo pranašesnė 2:0 ir 1:1.

Tarp H grupės komandų tik „Basel“ nėra savo šalies čempionai, mat praėjusiame sezone praleido į priekį „Zurich“. Vis dėlto klubo legendos Alexanderio Frei auklėtiniai bus ryškūs favoritai, kadangi praėjusiame dešimtmetyje tris kartus varžėsi Čempionų lygos atkrintamosiose varžybose, buvo pasiekę Europos lygos pusfinalį.

„Slovan“ Konferencijų lygos grupių etape debiutavo pernai, taip pat tris kartus žaidė Europos lygos pagrindiniame turnyre, bet prasibrauti į atkrintamąsias slovakams iki šiol nėra pavykę. Tiesa, tarptautinį trofėjų savo saugykloje jie turi: dar 1969 metais buvo iškovota UEFA taurių laimėtojų taurė.

Savo ruožtu, „Piunik“ kaip ir „Žalgiris“ grupių etape svečiuosis pirmą kartą.

Burtus penktadienį traukė praeityje įžymus Čekijos rinktinės ir „Liverpool“ (Anglija) klubo saugas Vladimiras Šmiceras bei buvęs ilgametis Turkijos rinktinės vartininkas Volkanas Demirelis.

Volkanas Demirelis (dešinėje), Giorgio Marchetti

A grupė

Stambulo „Bašakšehir“ (Turkija)
Florencijos „Fiorentina“ (Italija)
Edinburgo „Hearts“ (Škotija)
Rygos RFS (Latvija)

B grupė

Londono „West Ham“ (Anglija)
Bukarešto FCSB (Rumunija)
Briuselio „Anderlecht“ (Belgija)
„Silkeborg“ (Danija)

C grupė

„Villarreal“ (Ispanija)
Beer Ševos „Hapoel“ (Izraelis)
Vienos „Austria“ (Austrija)
Poznanės „Lech“ (Lenkija)

D grupė

Belgrado „Partizan“ (Serbija)
„Koln“ (Vokietija)
„Nice“ (Prancūzija)
Uherske Hradištės „Slovacko“ (Čekija)

E grupė

Alkmaro AZ (Nyderlandai)
Limasolio „Apollon“ (Kipras)
„Vaduz“ (Lichtenšteinas)
„Dnipro-1“ (Ukraina)

F grupė

„Gent“ (Belgija)
„Molde“ (Norvegija)
„Shamrock Rovers“ (Airija)
Stokholmo „Djurgarden“ (Švedija)

G grupė

Prahos „Slavia“ (Čekija)
Klužo CFR (Rumunija)
„Sivasspor“ (Turkija)
„Ballkani“ (Kosovas)

H grupė

„Basel“ (Šveicarija)
Bratislavos „Slovan“ (Slovakija)
Vilniaus „Žalgiris“ (Lietuva)
Jerevano „Piunik“ (Armėnija)


Tai pirmas kartas šalies futbolo istorijoje, kuomet Lietuvos klubas pasirodymą Europoje pratęs UEFA turnyro grupių etape.

Grupės nugalėtojas iškart pateks į aštuntfinalį, antrą vietą užėmusi komanda dėl vietos atkrintamosiose susitiks su Europos lygos grupių etape trečią vietą užėmusia ekipa.

Prieš burtų traukimo ceremoniją 32 klubai buvo suskirstyti į 4 krepšelius po 8 komandas. „Žalgiris“ pateko į trečią pagal pajėgumą krepšelį.

Debiutas Konferencijų lygoje „Žalgirio“ kišenę papildys mažiausiai 2,94 mln. eurų – tokią išmoką gaus kiekviena grupių etapą pasiekusi ekipa.

Papildomai užsidirbti sostinės klubas galės aikštėje: kiekviena pergalė bus įvertinta 500 tūkst. eurų premija, lygiosios – 166 tūkst. eurų. Be to, grupių nugalėtojams atiteks dar 650 tūkst. eurų, antrą vietą užimsiančioms komandoms – 325 tūkst.

Tarptautinį pasirodymą šią vasarą „Žalgiris“ pradėjo iš Čempionų lygos kvalifikacijos eliminuodamas „Ballkani“ (Kosovas, 1:1 ir 1:0) bei „Malmo“ (Švedija, 1:0 ir 2:0), tačiau užkliuvo už trečiojo barjero – Budės „Glimt“ (Norvegija, 0:5 ir 1:1).

Konferencijų lygos grupių turnyro tvarkaraštis:

  • rugsėjo 8 d.
  • rugsėjo 15 d.
  • spalio 6 d.
  • spalio 13 d.
  • spalio 27 d.
  • lapkričio 3 d.

Tikslų rungtynių tvarkaraštį su laikais po burtų nustatys UEFA.

Praėjusiame sezone, kuris buvo inauguracinis, pirmąjį Konferencijų lygos titulą iškovojo „Roma“ (Italija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)