Pirma dvikova Vilniuje baigėsi 2:2.

Stambule „Žalgiris“ tikrai turės vieną praradimą – išlyginamąjį įvartį Vilniuje pelnęs Donatas Kazlauskas dėl gautos antros geltonos kortelės Turkijoje žaisti negalės. Tiesa, futbolininkas atvyko kartu su komanda į Stambulą.

Varžovų gretose vienintelis galimas potencialus papildymas lyginant su pirmąja dvikova Vilniuje – puolėjas iš Kongo DR Cedricas Makambu. 32 metų žaidėjas praėjusį sezoną įmušė 18 įvarčių Graikijos čempionate atstovaudamas Pirėjo „Olympiakos“, o anksčiau yra žaidęs tokiuose klubuose kaip „Marseille“ ir „Villarreal“.

Po lygiųjų Vilniuje „Galatasaray“ žaidėjai komandos pasirodymą vertino kaip „varganą“, tačiau prie rūbinės stabdytos Turkijos flagmano žvaigždės nepanoro plačiau pakomentuoti dvikovos.


Rungtynėms teisėjaus arbitrai iš Prancūzijos su aikštės teisėju Willy Delajod priešakyje.

30 metų teisėjas prieš penkerius metus tapo jauniausiu arbitru Prancūzijos čempionato istorijoje.

Pirmoji jo teisėjauta tarptautinė dvikova – 2021 m. vykusios kontrolinės tarptautinės rungtynės tarp Ispanijos ir Lietuvos rinktinių.

„Galatasaray“ ir „Žalgirio“ rungtynės vyks rugpjūčio 2 d. nuo 21 val. 30 min.

Rungtynių tiesioginę transliacija bus galima stebėti internetu „Staylive“ platformoje.

Transliacija bus mokama, kainuos 5 eurus, bet užsisakę taip pat gaus ir „Delfi Plius“ vieno mėnesio trukmės prenumeratą.

Šios poros nugalėtojas trečiame Čempionų lygos atrankos etape susitiks su Razgrado „Ludogorets“ (Bulgarija) arba Liublianos „Olimpija“ (Slovėnija) poros nugalėtoju. Pirma kova Bulgarijoje baigėsi 1:1.

Jei „Žalgiriui“ pavyktų pateikti sensaciją ir įveikti Turkijos čempionus, kaip ir pernai, Vilniaus klubas užsitikrintų vietą Konferencijų lygos grupių etape.

Nesėkmės atveju žalgiriečiai be tarptautinių kovų neliktų iki pat rugsėjo.

Iš Čempionų lygos atrankos iškritęs „Žalgiris“ persikeltų į UEFA Europos lygos atranką (rugpjūčio 10/17 d.) ir susitiktų su Klaksviko KI (Farerų salos) ir „Hacken“ (Švedija) poros pralaimėjusia komanda. Čia po pirmo susitikimo Klaksvike – lygu (0:0).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją