22-ojo turo rungtynėse žalgiriečiai 5:1 (2:1) pranoko to paties miesto „Riterių“ ekipą, kuri šiemet sostinės derbyje pralaimėjo trečią kartą iš tiek pat galimų.

Vis dėlto nominalūs aikštės šeimininkai į priekį išsiveržė dar nesužaidus pusei minutės. Petaras Mamičius atliko netaiklų perdavimą netoli savo baudos aikštelės, tad tuo pasinaudojęs Artūras Dolžnikovas pasiuntė kamuolį į vartus.

Tiesa, „Riteriai“ ilgai pranašumu nesidžiaugė: 6-ąją minutę Joelio Bopesu smūgis buvo blokuotas, tačiau kamuolys apmaudžiai atšoko nuo Deivido Malžinsko ir įskriejo į vartus. Vėliau gero šanso neišnaudojo Gytis Paulauskas, smūgiavęs tiesiai į Edviną Gertmoną, bei į vartų plotą nepataikęs Mantas Kuklys.

38-ąją minutę „Žalgiris“ išsiveržė į priekį, kai baudinį realizavo Renanas Oliveira po to, kai ranka baudos aikštelėje sužaidė Valdemaras Borovskis. Kėlinio pabaigoje dvi nuostabias progas turėjo Josipas Tadičius, tačiau pirmuoju bandymu pataikė į virpstą, o antruoju – smūgiavo pro šalį.

Visgi po pertraukos kroatas pasiekė savo – po J. Bopesu perdavimo iš kairiojo krašto pasižymėjo 56-ąją minutę.

Dar po 13 minučių R. Oliveira džiaugėsi 10-uoju įvarčiu, kai pasinaudojo sumaištimi pakelto kampinio metu.

Tašką šiame mače 87-aja minutę padėjo po keitimo aikštėje pasirodęs Mathiasas Oyewusi, taikliai mušęs galva po J. Bopesu perdavimo.

Antrame kėlinyje dominavę žalgiriečiai su 47 taškais sugrįžo į turnyro lentelės viršūnę, savo ruožtu, 38 taškus turintys „Riteriai“ rikiuojasi ketvirti.

Turą kulminavusioje dvikovoje Gargždų „Banga“ ir Marijampolės „Sūduva“ padovanojo nemažai gražių epizodų, bet sužaidė lygiosiomis 0:0 (0:0).

Pirmame kėlinyje aikštėje vyravo apylygė kova. Pirmieji pavojų prie varžovų vartų sukūrė gargždiškiai – jau penktą minutę Shogo Yoshikawa kontratakoje atsidūrė priešais vartus, tačiau jam pristigo kokybiškumo užbaigiant ataką.

13 minutę pirmą rimtą galimybę turėjo ir „Sūduva“. Standartinėje situacijoje Nicolas Taravelis iš kelių metrų smūgiavo į vartininką Mantą Bertašių, kuris atmušė kamuolį, o netrukus galutinai neutralizavo pavojų.

Vėliau kelių minučių atkarpoje abi komandos apsikeitė pavojingais išpuoliais. „Bangos“ gretose Renanas Paulino akrobatišku smūgiu baudos aikštelėje nepataikė į vartus, o kitame aikštės gale Xabi Auzmendi nieko netrukdomas iš artimo atstumo smūgiavo virš vartų.

Po pertraukos pavojingų progų kiek apmažėjo, tačiau „Sūduva“ buvo kiek aštresnė savo atakose. 64 minutę suvalkiečiai turėjo auksinę progą įmušti, kai arbitras skyrė vienuolikos metrų baudos smūgį už žaidimą ranką baudos aikštelėje. Visgi šioje situacijoje puikiai sužaidė M. Bertašius, atrėmęs Kule Mbombo šūvį į kairįjį vartų kampą.

„Banga“ taip pat turėjo puikią progą iškovoti pergalę 79 minutę. Gražioje komandinėje atakoje baudos aikštės epicentre daug erdvės turėjo S. Yoshikawa, bet jo smūgiuotą kamuolį atmušė T. Švedkauskas. Rungtynės baigėsi lygiosiomis.

„Sūduva“ (36 tšk.) po šio rezultato toliau rikiuojasi penkta. „Banga“ (29 tšk.) žengia aštunta.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją