„Taip, žinau situaciją UEFA Europos lygoje net ir neperžengus austrų barjero. Esame laukimo stadijoje. Būtų tikrai labai įdomu žaisti grupių etape. Iš kitos pusės - didelis klausimas, kaip mums sektųsi kovoti dviem frontais. Tai būtų nemaža problema. Žinoma, dalyvavimas tokio rango varžybose būtų neįtikėtina patirtis tiek žaidėjams, tiek man, tiek klubui, tiek visiems mūsų fanams. Toks įvykis būtų didžiulis postūmis visam Lietuvos futbolui.

Tačiau manau, kad šiuo metu turime tik 5 procentus šansų, nes esame mažas klubas ir mažos šalies ir be jokių įtakingų ryšių Europoje, o šie veiksniai ir bus lemiami“, - sakė M. Zubas.

Primename, kad pirmą lemiamo UEFA Europos lygos atrankos etapo mačą Austrijoje žalgiriečiai „Salzburg“ komandai pralaimėjo net 0:5 ir turi tik teorinius šansus atsirevanšuoti ketvirtadienį vyksiančiose atsakomosiose rungtynėse.

Vis dėlto „Žalgiris“ labiau nei ketvirtadienio dvikovos laukia trečiadienio, kai savo sprendimą paskelbs Lozanoje įsikūręs Sporto arbitražo teismas (CAS).

Stambulo „Fenerbahce“ klubą UEFA pašalino iš Čempionų lygos varžybų už rungtynių baigties režisavimą, bet turkai sprendimą apskundė CAS. Todėl UEFA iki CAS sprendimo leido „Fenerbahce“ žaisti Čempionų lygos atrnkoje, iš kurio ši išspyrė tą patį „Salzburgą“ (1:1 ir 3:1) ir dėl vietos grupės turnyre susitinka su Londono „Arsenal“. Čempionų lygos atkrintamąją dvikovą pralaimėjusi komanda patenka į UEFA Europos lygos grupės varžybas.

Jeigu CAS paliks galioti UEFA sankciją turkams, Čempionų lygoje nepriklausomai nuo atrankos varžybų rezultato žaistų anglai. Europos lygoje „Fenerbahce“ pakeistų „Salzburg“, o vietoje šios komandos į kitą Europos lygos grupių etapo vietą keliautų „Žalgiris“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)