Profesionalo karjerą 2018-aisiais „Riterių“ klube baigęs D. Česnauskis nuo futbolo nenutolo: prieš 2019-ųjų sezoną papildė Vilniaus „Žalgirį“, kuriame užėmė sporto direktoriaus poziciją.

Tačiau bendradarbiavimas su šalies futbolo flagmanu neužsitęsė: 2020-ųjų pradžioje klubas pranešė apie išsiskyrimą su D. Česnauskiu.

Rusijoje, Škotijoje, Graikijoje, Azerbaidžane žaidęs saugas platų pažinčių ratą išnaudojo pradėdamas futbolo agento karjerą.

„Visada yra sunku, kai dedi viltis, eini į šitą darbą, tikiesi rezultato, o tokio, kokio tikėjosi klubas, nebuvo.

Teko atsisveikinti. Mano darbo kryptis pasisuko į agento karjerą, kur dabar šioje srityje ir esu“, – teigė D. Česnauskis.

Jis solidžiai prisidėjo prie A lygos čempiono „Panevėžio“ komplektacijos.

„Mano tikras, normalus darbas, kuomet aš galėjau diskutuoti, suprasti, kokio profilio žaidėjo reikia klubui, prasidėjo tada, kai „Panevėžiui“ pradėjo vadovauti Gino Lettieri. Pernai rugsėjį jis atvyko į Panevėžį, su juo mes atvirai diskutavome apie viską.

Supratau jo filosofiją, nors ir iki to laiko su juo taip pat bendravome, palaikėme gerus ryšius.

Dėl kiekvieno siūlyto žaidėjo diskutavome, visi prisijungę prie komandos atnešė rezultatą“, – apie įspūdingą 2023-iųjų sezoną kalbėjo D. Česnauskis.

Tiesa, anot pašnekovo, nėra lengva gerą žaidėją įtikinti atvykti į Lietuvą.

„Reikia argumentų, kodėl jam yra naudinga atvykti į A lygą. Svarbu, kad šiame procese, pokalbiuose su žaidėju dalyvautų ir vyr. treneris.

Jis turi didžiulę įtaką. Su Gino kartu kiekvienas žaidėjas buvo analizuojamas, kai gauni futbolininko profilį, tu jį įvertini, ar tinkamas žaidėjas šiai rinkai.

Kai atrenki profilį, jį perduodi treneriui, šis su analitiku įvertina žaidėją, ar jo kokybė, meistriškumas tinka komandai. Tada prasideda bendravimas, jei tai iš mano partnerio pasiūlytas žaidėjas.

Būna ir taip, jog pats sėdu prie „Transfermarkt“ platformos, atsidarau žaidėjų profilius, ten yra laisvų agentų sąrašas. Juos atsirenku, matau, kad pagal patirtį tai gali būti geras žaidėjas, tada bandau su juo kontaktuot.

Susirenku informaciją, iš savo partnerių, agentų, jo buvusių komandos draugų. Kai turi visą tą medžiagą, tada gali suprasti, ar žaidėjas tinkamas klubui. Tada prasideda derybos, tiesa, tai dar ne faktas, ar tos derybos įvyks. Tiesiog žaidėjas gauna geresnį pasiūlymą ir jo nebeturi“, – savo darbo virtuvę atskleidžia D. Česnauskis.

15min.lt tinklalaidėje „Skrieja kamuolys“ dalyvavusi „Žalgirio“ vadovė Vilma Venslovaitienė ne kartą minėjo ir linksniavo D. Česnauskio pavardę: atsakymuose apie jo darbus A lygoje, G. Lettieri algą tuomet, kai strategas buvo siūlytas Vilniaus klubui, bei sostinės klubui atstovavusio Gusto Jarusevičiaus istorijoje.

D. Česnauskis praėjusią savaitę išsamiai feisbuke faktais komentavo V. Venslovaitienės išsakytas mintis.

„Šioje vietoje norėčiau pastebėti du dalykus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją