Vladimiro Čeburino auklėtiniai išvykoje 2:1 (0:0) palaužė Šiaurės Makedonijos čempionę „Struga“ bei pateko į antrą Čempionų lygos atrankos etapą.

Pirmasis įvartis krito į „Žalgirio“ vartus, kai 76 min. 11 m baudinį realizavo Besartas Ibraimi.

Žalgiriečiai nesutriko ir iš karto lygino rezultatą – vos po dviejų minučių tą padarė Jurijus Kendyšas. Gera atkarpa tuo nesibaigė – 83 min. Sava Radičius pasiuntė kamuolį į savus vartus ir „Žalgiris“ išsiveržė į priekį 2:1.

„Daug klydome, daug bėgome, sunki aikštė, karštis darė savo, tačiau sąlygos vienodos tiek vienai, tiek kitai komandai. Laimėjome, emocijos geros, keliaujame į kitą etapą“, – po pergalės Šiaurės Makedonijoje kalbėjo „Žalgirio“ kapitonas Edvinas Gertmonas.

Vartų sargas pripažino, kad atremti dvikovos pabaigoje skirtą baudinį neturėjo jokių galimybių.

„Kiek supratau, 11 m baudinys skirtas ne už Jurijaus Kendyšo žaidimą ranka, o už gynėjo pražangą.

Atėjo puolėjas ir padarė savo darbą, smūgiavo į kampą, stipriai, neturėjau šansų“, – teigė E. Gertmonas.

Jis džiaugėsi, kad 76 minutę įvartį praleidusi komanda nepalūžo.

„Įrodėme, kad nenuleidome rankų. Tas džiugu, greitai pavyko išlyginti rezultatą ir ta emocinė persvara jau priklausė mums. Parodėme charakterį, suklupome, atsitiesėme ir išplėšėme pergalę.

Tobulo scenarijaus atveju dvikovos laimėtoją turėjome išspręsti dar Vilniuje ir tiek nevargti“, – tvirtino „Žalgirio“ kapitonas. Kitame etape Lietuvos čempionų laukia grėsmingos Stambulo „Galatasaray“ testas.

„Man smagu, kuo stipresnis varžovas, tuo įdomiau. Pernai žaidėme su panašaus kalibro klubais, stebuklų nėra. Taip, Turkijos klubo sirgaliai pašėlę, bet baimės nejaučiu, tik džiaugiuosi“, – teigė E. Gertmonas.

„Žalgirio“ strategas pažymėjo, kad komanda išnaudojo savo privalumus.

„Noriu padėkoti komandai už atsidavimą, už pademonstruotą valią. Kaip ir kalbėjau prieš dvikovą, turėjome savų pliusų ir minusų, pavyko išnaudoti tarptautinę patirtį.

Taip jau susiklostė, kad pirmieji praleidome įvartį. Abi komandos turėjo savo galimybių rungtynėse, tačiau išnaudojome savo šansus ir laimėjome. Tiek Vilniuje, tiek išvykos rungtynėse siekėme kontroliuoti aikštės vidurį ir mums tai pavyko“, – pažymėjo V. Čeburinas.

Rezultatą išlyginęs baltarusis Jurijus Kendyšas teigė, kad „Žalgiris“ aikštėje demonstravo kokybiškesnį žaidimą.

„Buvome agresyvesni, mobilesni, kūrybingesni. Manau, nugalėjome pelnytai. Apie kitokį rezultatą nei pergalė nė negalvojome“, – kalbėjo J. Kendyšas, į Vilnių grįžęs ir komandą papildęs pavasario antroje pusėje.

Saugas dalyvavo momente, kuomet arbitras skyrė baudinį į „Žalgirio“ vartus.

„Prisipažinsiu, ranka lietė kamuolį, tačiau teisėjo klausiau, jis taisyklių pažeidimą fiksavo gynėjui, įžvelgė jo pražangą. Po praleisto įvarčio mobilizavomės, ačiū dievui, greitai įmušėme ir tai suteikė gerų emocijų.

Pats kai pelniau įvartį, dariau tai, ką moku geriausiai. Gavau kamuolį ir pasiunčiau jį žaidėjui tarp kojų, į tokį smūgį vartininkui sunku sureaguoti. Tikiuosi, kad mano svarbiausias įvartis dar manęs laukia ateityje“, – vylėsi baltarusis.

Statistika

„Galatasaray“ į Vilnių atvyks po savaitės – liepos 25 d. Atsakomasis mačas Stambule vyks rugpjūčio 1 d.

Jei „Žalgiriui“ pavyktų pateikti sensaciją ir įveikti Turkijos čempionus, kaip ir pernai, Vilniaus klubas užsitikrintų vietą Konferencijų lygos grupių etape.

Nesėkmės atveju žalgiriečiai be tarptautinių kovų neliktų iki pat rugsėjo. Iš Čempionų lygos atrankos iškritęs „Žalgiris“ persikeltų į UEFA Europos lygos atranką (rugpjūčio 10/17 d.). Ten varžovai paaiškės po liepos 24 dieną ištrauktų burtų.

Jei „Žalgiris“ neįveiktų Europos lygos trečio atrankos etapo, klubas keliautų į Konferencijų lygos lemiamas atkrintamųjų kovas (rugpjūčio 24/31 d.), kuriame laimėtojai iškovoja bilietus į grupių varžybas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją