Gynėjas „Žalgirio“ gretose buvo nuo 2021 metų lapkričio. Po šio sezono pasibaigus sutarčiai 23-ejų žaidėjui buvo siūloma likti Vilniuje, tačiau jis pasirinko „Astana“.

„Daug įsimintinų akimirkų, praleistų klube, subrandino mane kaip žaidėją ir asmenybę. Ačiū už šiltą priėmimą į šį didį klubą ir besąlygišką palaikymą“, – atsisveikindamas rašė K. Kažukolovas.

„Žalgirio“ gretose jis debiutavo profesionalų futbole ir iš viso sužaidė 60 rungtynių.

2022-aisiais pirmąjį pusmetį gynėjas turėjo praleisti dėl traumos. Pirmajame sezone jis sužaidė 20 rungtynių ir pasižymėjo 3 įvarčiais, prisidėjo prie komandos sėkmės iškovojant čempionų ir taurės trofėjus bei patenkant į UEFA Konferencijų lygos grupių etapą.

Antrajame sezone K. Kažukolovas sužaidė 37 rungtynes ir buvo antras komandoje pagal aikštėje praleistas minutes (3142). Pagal šį rodiklį jis nusileido tik snaiperiui Mathiasui Oyewusi.

„Astana“ ekipoje taip pat žaidžia buvęs žalgirietis Fabienas Ourega. Klubas yra septynis kartus laimėjęs Kazachstano pirmenybes, o praėjusiame sezone užėmė antrą vietą.

„Žalgirį“ palieka ir Arvydas Novikovas, kuris ruošiasi vėl žaisti Turkijoje.

33-ejų žaidėjas į Vilnių grįžo praėjusių metų vasarą po ilgo laikotarpio, praleisto užsienio šalyse.

Arvydas Novikovas

A. Novikovo sutartis su „Žalgiriu“ galiojo iki 2024 metų pabaigos, tačiau joje buvo numatyta išlyga išsiskirti anksčiau, jei futbolininkas gautų pasiūlymą iš kitos šalies klubo.

Pasinaudojęs šia sąlyga A. Novikovas trečiadienį iškeliavo į Turkiją, kur planuoja pasirašyti naują sutartį.

„Viskas buvo jau nurimę, galvojau, jog pradėsiu sezoną Vilniuje. Bet futbole kartais atsitinka visko. Gavau gerą pasiūlymą iš Turkijos, pasikalbėjau su klubo vadove Vilma Venslovaitiene ir ji buvo supratinga šiuo klausimu. Esu už tai dėkingas.

Turiu neužbaigtų reikalų Turkijoje, nes praėjusį kartą išvykau ne geriausiu būdu. Noriu ten pabandyti dar kartą. Į Vilnių, manau, sugrįšiu ateityje. Noriu padėkoti komandos aistruoliams, kurie buvo visada šalia su „Žalgiriu“, netgi sunkiu metu“, – sakė A. Novikovas.

Saugas sostinėje 2023 metų rugpjūčio komandoje sužaidė 13 rungtynių, per kurias pasižymėjo 3 įvarčiais ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Sugrįžęs į Lietuvą žaidėjas taip pat susigrąžino vietą ir Lietuvos rinktinėje, kurioje nuo rugsėjo iki lapkričio sužaidė visas 6-erias rungtynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją