Panašu, kad „Malmo“ sirgaliai dėl pergalės prieš Vilniaus „Žalgirį“ didesnių abejonių neturi. Bent jau tokia išvada peršasi iš prekybos bilietais į „Swedbank“ stadione trečiadienį vyksiančias rungtynes išankstinių rezultatų.

Pirmadienio vakarą klubas buvo išpardavęs beveik 9400 bilietų. Tai – dvigubai daugiau nei talpina Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadionas Vilniuje, bet perpus mažiau nei praėjusio sezono Čempionų lygos grupių etapo rungtynėse su tokiomis ekipomis kaip Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija), Madrido „Atletico“ (Ispanija) ir Turino „Juventus“ (Italija).

Kalbėdami su DELFI „Malmo“ atstovai spėjo, kad dvikova su „Žalgiriu“ į tribūnas privilios apie 11-12 tūkst. futbolo mėgėjų. Pigiausi bilietai kainuoja nuo 15 eurų.

2009 metais už 80 mln. eurų pastatytoje „Swedbank“ arenoje futbolą gali stebėti 24 tūkst. žiūrovų, bet dalyje tribūnų įrengtos stovimos vietos, kurių neleidžiama užimti per tarptautinius mačus. Todėl šiuose sektoriuose sumontuojamos laikinos kėdės, o bendra stadiono talpa klubui žaidžiant Čempionų lygoje sumažėja iki 21 tūkst. vietų.

Pagal UEFA reglamentą, tūkstantį bilietų šeimininkai rezervavo vilniečių sirgaliams, kurie juos galės įsigyti rungtynių dieną specialioje kasoje. Bet neabejojama, kad „Žalgirio“ aistruolių į Malmę susirinks gerokai mažiau – apie pusšimtį.

Čempionų lygos kvalifikacijos startas „Malmo“ gerbėjų ne itin domino ir praėjusiais metais. Tuomet namų rungtynes su „Ventspils“ (Latvija) klubu „Swedbank“ stadione stebėjo 8,8 tūkst. žiūrovų.

Tuo tarpu vietos žiniasklaida pažymi, kad palaikymas „Malmo“ futbolininkams dabar reikalingas kaip niekad. Nukraujavusi ir nacionaliniame čempionate buksuojanti ekipa nesėkmės atveju liktų be tarptautinių turnyrų ir UEFA išmokų, kurios praėjusiame sezone klubo biudžetą papildė milijoninėmis sumomis.

Prastus šeštą vietą Švedijos pirmenybėse dabar užimančio „Malmo“ rezultatus atspindi ir smukęs žiūrovų susidomėjimas. Anot klubo atstovų, įprastas „Swedbank“ stadiono lankomumo vidurkis – apie 17-18 tūkst. žiūrovų, o mažiausiai 60 eurų kainavusius bilietus į Čempionų lygos grupės varžybų dvikovas sirgaliai išgraibydavo per pusvalandį.

Bet pastaruoju metu „Malmo“ sunkiai sekasi į tribūnas surinkti ir 13 ar 14 tūkst. aistruolių.

Primename, kad antradienio vakarą vilniečiai surengs treniruotę „Swedbank“ stadione, o pirmąsias rungtynes su „Malmo“ žais trečiadienį, nuo 20 val. Lietuvos laiku. Atsakomasis susitikimas Vilniuje įvyks liepos 21 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)