Spaudos konferencijoje dalyvavo klubo saugas Mantas Kuklys, vyriausiasis treneris Marekas Zubas bei klubo sporto direktorius Mindaugas Nikoličius, kurie išliko optimistiškai nusiteikę, nepaisant to, kad „Žalgiris“ greičiausiai versis be savo lyderio Jakubo Wilko.

Pergalės sieks greitu žaidimu

M. Kuklys po treniruotės buvo geros nuotaikos ir sakė, kad komanda yra pailsėjusi bei pasiruošusi artėjančiai kovai.

„Stengsimės eiti kuo toliau, viskas yra mūsų rankose. Tikrai galime įveikti šį etapą. Kam eiti į aikštę, jei nesitiki laimėti. Priešininkas stiprus, bet visada turi tikėti savimi“, – optimizmo nestokojo saugas.

Tuo meteu Žalgirio“ strategas M. Zubas džiaugėsi nauju iššūkiu. Jo manymu, žaidėjai turi suprasti, kad jiems atsivėrė puiki galimybė kautis su stipriausiais senojo žemyno klubais. Žaliai balti specialisto teigimu varžovus nustebinti sieks jau rungtynių pradžioje.

„Man, kaip treneriui, tai - naujas iššūkis. Kaip ir visai komandai, bet mes esame pasiruošę kautis ir laimėti – tai reiškia, laimėti abejas rungtynes ir patekti į antrą atrankos etapą. Savo aikštėje turėsime pranašumą. Stengsimės greitai pulti ir priblokšti varžovus pirmosiomis minutėmis“, – kalbėjo vyr. treneris iš Lenkijos.

Nežinomybė dėl lyderio

Netikėta žinia savaitgalį privertė sunerimti visus „Žalgirio“ aistruolius – 7 įvarčius ir 13 rezultatyvių perdavimų šį sezoną jau atlikęs saugas iš Lenkijos J. Wilkas išvyko į Rumuniją, kur siekia pasirašyti kontraktą su „Vaslui“ klubu. Nė vienas iš konferencijos dalyvių negalėjo atsakyti, ar lenkas sugrįš į klubą. Vilniečių ekipos sporto direktorius M. Nikoličius pabrėžė, kad viskas vyksta žaidėjo iniciatyva:

„Šiuo momentu perėjimo sutartis dar nėra pasirašyta. Galbūt jis šiandien jau leisis Vilniuje ir rytoj treniruosis. Išvykti buvo jo sprendimas. J. Wilkas sulaukė gero pasiūlymo ir jeigu viskas susiklostys gerai, jis liks Rumunijoje. Faktas, kad norėjome, jog jis liktų“.

Sporto direktorius taip pat pabrėžė, kad komanda aktyviai dirbs žaidėjų perėjimų metu ir galbūt sulauks pastiprinimo. M. Zubas sakė, kad liktų tuo patenkintas.

„Žinote, tai ne mano reikalas. Aš treneris ir šių dalykų nekontroliuoju. Žinoma, jo netektis atsilieps, bet pakeičiamų nėra. Tačiau sulaukti naujų žaidėjų tikrai norėčiau“, – sakė jis.

Varžovas – Airijos lygos lyderis

Pirmajame Europos lygos atrankos etape „Žalgiris“ kausis su šiuo metu aukščiausio Airijos „Premier“ diviziono lygos klubu „St. Patrick's Athletic“. Dublino futbolininkai po 19 turų su 42 taškais įsitaisė pirmoje vietoje ir artimiausius varžovus lenkia trimis taškais. Praėjusiais metais kietieji airiai, pravardžiuojami Šventaisiais, Europos lygos atrankoje nužygiavo iki trečiojo etapo.

Primename, kad pirmosios varžybos tarp VMFD „Žalgrio“ ir Dublino „St. Patrick‘s Attletic“ vyks ketvirtadienį, LFF stadione 21 valandą. Atsakomasis mačas vyks liepos 11d., Dubline. Jeigu Vilniaus ekipai pavyks patekti į antrąjį etapą, žaliai baltų ten lauks klubai iš Armėnijos arba Makedonijos - Jerevano „Pyunik“ ir Tetovo „Teteks“.