„Sutartis su BATE yra didžiausias mano karjeros pasiekimas“, – naujojo klubo svetainei sakė 25 metų J. Kendyšas.

– „Žalgiris“ nerodė didelio noro atsisveikinti su jumis. Išsiskyrėte taikiai?

– Mano santykiai su Vilniaus klubo vadovais labai geri. Buvome sutarę, kad niekas nedarys kliūčių, jei gaučiau geresnį pasiūlymą. O BATE kvietimo tiesiog negalėjau atsisakyti. Mane papirko šios komandos trenerių dėmesys. Esu dėkingas „Žalgiriui“, kad netrukdė išvykti.

– Lietuvoje žaidėte dvejus metus. Kodėl apskritai ten vykote?

– Norėjosi išbadyti ką nors naujo, pakeisti aplinką. Toks sprendimas pasiteisino visu šimtu procentų. Buvo sėkmingas sezonas „Trakų“ komandoje, po to žengiau žingsnį į priekį – perėjau į šalies lyderių klubą. Sezonas „Žalgiryje“ buvo vienas geriausių karjeroje. Tai ir padėjo atkreipti BATE dėmesį. Vilniuje jutau didelį trenerių pasitikėjimą, nuolat žaidžiau starto sudėtyje. Tai papildomai motyvavo.

– Bet atvykęs į peržiūrą iš karto patyrėte nedidelę traumą.

– Keista. Pastaruosius dvejus metus nebuvau praleidęs nė vienos treniruotės. Neturėjau jokių traumų ar net banalaus peršalimo. Tačiau traumos yra sporto dalis. Dabar dirbu individualiai ir tikiuosi kuo greičiau prisijungti prie komandos.

– Jau žinote, ko reikalaus BATE treneriai?

– Taip. Labai panašiai žaidžia Valdo Dambrausko treniruojamas „Žalgiris“. Netgi identiškai. Kamuolio kontrolė, pozicinės atakos, pagrindinis vaidmuo tenka saugams.

– Kokie jūsų asmeniniai tikslai?

– Tapti pagrindinės sudėties žaidėju, nors žinau, kad vieta po saule neišsikovojama lengvai. Taip pat tikiuosi vieną dieną sulaukti kvietimo į Baltarusijos rinktinę.