Paskutiniajame Europos lygos atrankos etape „Mura“ stos į kovą su bronziniu Austrijos pirmenybių prizininku Graco „Sturm“. Net jei šio barjero įveikti nepavyktų, tarptautinis sezonas tęstųsi šiemet įkurtos trečios pagal pajėgumą UEFA Europos Konferencijų lygos grupių etape.

Tuo metu Vilniaus klubas pakeliui į Europos Konferencijų lygą dar turės pranokti Budės „Glimt“ (Norvegija) ekipą.

A. Šimundža kėlė kepurę prieš gerą žaidimą pademonstravusį „Žalgirį“, kėlusį daug problemų svečiams, kuriems momentais nusišypsodavo fortūna.

„Sudėtingos rungtynės, truputį pasisekė, jog iškovojome pergalę ir patekome į lemiamą Europos lygos atrankos etapą.

Mūsų maža šalis gali pasigirti aukšta sporto kokybe. Turime puikių atletų ir ambicijų sporte.
Ante Šimundža, „Mura“ strategas

„Žalgiris“ pademonstravo gerą žaidimą aikštės viduryje ir kėlė daug problemų, mes jas sprendėme keitimais. Kovojome prieš pajėgų varžovą, laimei, mums pavyko apsiginti ir išsaugoti pergalę.

„Žalgiris“ labai gera komanda, linkiu kuo didžiausios sėkmės vietinėse pirmenybėse“, – aidint iš rūbinės pergalingoms „Mura“ žaidėjų emocijoms spaudos konferencijoje kalbėjo strategas.

Anot jo, ši pergalė brangi ne tik klubui, bet ir gera reklama mažai šaliai.

„Žinoma, labai svarbi pergalė, tiek klubui, visai „Mura“ ir Mursko Sobotos bendruomenei, bet ir Slovėnijai.

Gynėme šalies garbę, pademonstravome, jog galime žaisti gerą futbolą, patekome į kitą etapą, o tai reklama visai šaliai, norime ir toliau tęsti šį kelią“, – kalbėjo strategas.

Slovėnijos sportas šią vasarą gali pasigirti ne viena įspūdinga pergale, o jos prasidėjo Kaune nuo Luka Dončičiaus ir kompanijos iškovoto bilieto į olimpines žaidynes.

Anot A. Šimundžos, tą dalį pergalingos energijos perėmė ir jo auklėtiniai.

„Manau, mūsų maža šalis gali pasigirti aukšta sporto kokybe. Turime puikių atletų ir ambicijų sporte. Panašu, jog krepšinio rinktinės sėkmė užkrėtė kitus Slovėnijos sportininkus. Ir mes jautėme tą energiją, kurią spinduliavo nacionalinė krepšinio komanda, tad ačiū jai už tą pergalingą žygį“, – kalbėjo strategas.

Paklaustas apie lemiamą Europos lygos etapą, slovėnas pripažino, jog Austrijos klubas bus favoritas šioje poroje. „Gracas nėra toli nuo Murska Sobota miesto, mes turėsime daug informacijos apie juos, varžovai taip pat nestokos medžiagos apie mus.

Laukia sudėtinga kova, tačiau mes taip pat norėsime patekti į Europos lygos grupių etapą“, – kalbėjo slovėnas.

Žygį Europoje „Mura“ pradėjo pergalėmis 1:0 ir 5:0 prieš Tetovo „Škendija“ (Šiaurės Makedonija), tačiau suklupo ties Valdo Dambrausko treniruojamų Bulgarijos čempionų Razgrado „Ludogorec“ barjeru (0:0 ir 1:3).

„Žalgirį“ įveikęs vos 11 tūkstančių gyventojų turinčio miesto klubas jau užsitikrino mažiausiai 2,94 mln. eurų UEFA premiją.

Atitinkamai patekimas į Europos lygos grupių etapą Slovėnijos čempionams garantuotų 3,63 mln. eurų čekį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)