Lietuvos futbolo rinktinė, palaikoma kelių dešimčių sirgalių, neišvengė penkto pralaimėjimo Europos tautų lygoje. Mūsiškiai 0:3 (0:1) nusileido Rumunijos nacionalinei komandai.

Antrąkart stratego Cosminos Contros vadovaujama ekipa žaidė be savo aistruolių palaikymo: UEFA taip nubaudė Rumunijos futbolo federaciją už jų sirgalių keltus neramumus per rungtynes su serbais.

Rumunai (9 taškai) dar neprarado vilčių iškovoti pirmą vietą grupėje. Tiesa, jie turi tikėtis lietuvių pagalbos paskutinėse rungtynėse su serbais, kurie po pergalės Juodkalnijoje (2:1) išlaiko lyderių poziciją grupėje (11 taškų).

Lietuva patyrė penktą nesėkmę iš eilės ir Tautų lygoje lieka be taškų. Pralaimėjimas užgesino paskutines mikroskopines mūsiškių viltis pakilti iš grupės dugno ir neiškristi į žemiausią D divizioną.

Kas šiek tiek supranta futbolą, ypač Lietuvos futbolo visas aplinkybes, turėtų palaikyti žaidėjus.
Edgaras Jankauskas

„Pirmas kėlinys buvo visai neblogas, neskaitant to įvarčio mačo pradžioje. Vaikinai stengėsi žaisti futbolą, nesijautė beviltiškumo, sukūrėme keletą progų. Tačiau antrame kėlinyje išryškėjo mūsų varžovų akivaizdus pranašumas ir tai išsprendė rungtynių baigtį“, – po skaudaus pralaimėjimo atsiduso E. Jankauskas.

– Rinktinėje debiutavo Domantas Šimkus, po ilgos pertraukos į rinktinę grįžo Gratas Sirgėdas, kaip vertinate jų žaidimą?, – po rungtynių žurnalistų buvo paklaustas E. Jankauskas.

– Aš manau, tai yra pozityvi šių rungtynių dalis. Trys naujokai – Gratas, Domantas, tas pats ir Deimantas (Petravičius) gerai įsiliejo į žaidimą, neiškrito iš bendro rungtynių konteksto.

– Kaip iš jūsų pozicijos atrodė tos situacijos, kuriose Arvydas Novikovas gavo geltonas korteles?

– Tikrai mano nuomone nepelnytai. Pirmoje situacijoje jis kūnu atsitvėrė kamuolį nuo priešininko, antroje situacijoje varžovas užsikabino už Arvydo kojos. Aš manau, nepelnytai jis išvarytas iš aikštės.

– Jo netektis – didelis nuostolis komandai?

– Be abejo, jo netektis jausis ekipai. Arvydas yra vienas ekipos lyderių, jo tikrai truks aikštėje.

Man būtų keista, jeigu kažkas abejoja futbolininkų atsidavimu. Žaidėjai tikrai kovojo, galų gale tai kelia ir neviltį, kai komanda visiškai atsiduoda aikštėje, žaidžia savo galimybių ribose, bet pralaimi.
Edgaras Jankauskas

– Fiodoro Černycho keitimas – taktinis sprendimas?

– Fiodoras ir taip turi nusiskundimų dėl savo čiurnų, esant rezultatui 3:0 nurėjome jį pataupyti mačui su serbais.

– Kalbant apie praleistus įvarčius kėlinių pradžiose, tai koncentracijos stoka, individualios klaidos?

– Tai ir individualios klaidos ir mūsų priešininkų meistriškumas. Per pirmą įvartį varžovas gerai susitvarkė su savo gynėju, kitoje situacijoje įvartis krito po gražaus reido ir kombinacijos, gynėjas nepasaugojo vartininko, varžovas iš metro pakartotiniu smūgiu nukreipė kamuolį į tinklą.

Trečias įvartis – kurioziškas.

Visi mes klystame ir tokios klaidos tokiame lygyje virsta įvarčiais. Deja, šis Tautų lygos C divizionas akivaizdžiai mums yra per kietas riešutas.

– Nei karto lietuvių smūgiuotas kamuolys neskriejo į vartų plotą, ko pritrūko kuriant atakas, kad jos keltų didesnę grėsmę varžovų vartų sargui?

– Atakuojant reikia individualaus meistriškumo, ypač žaidžant prieš galingas komandas. Kuriant atakas tai nebuvo mūsų geriausia diena, nors pirmo kėlinio pradžioje po gražios kombinacijos Gratas Sirgėdas galėjo kamuolį nukreipti į vartus.

Tenka pripažinti, kad nebuvome labai pavojingi, nors pačiame žaidime yra pozityvo: ir kamuolio kontrolė, ir žaidimo tąsa. Tačiau kai rezultatas 0:3, tie dalykai užsitušuoja.

– Vykintui išėjus į aikštę šis po kelių minučių pradėjo šlubčioti, ar išgąsdino ta situacija, kad atlikus keitimą teks keisti išleistą žaidėją?

– Tikiuosi, kad jam nieko rimto nenutiko.

– Nepaisant rungtynių už „uždarų durų“, girdėjosi ir kelios Lietuvos sirgalių skanduotės, komandą palaikė kelios dešimtys aistruolių, nors ekipa jau primiršusi, ką reiškia teigiamas rezultatas.

– Tai džiugina. Tie žmonės, kurie keliauja, tikrai palaiko mūsų rinktinę, yra tikri mūsų sirgaliai. Kas šiek tiek supranta futbolą, ypač Lietuvos futbolo visas aplinkybes, turėtų palaikyti žaidėjus, kad toks yra komandos lygis ir ugdant futbolininkus netrūko spragų. Sirgaliai mato atsidavimą, norą, pasiaukojimą.

Man būtų keista, jeigu kažkas suabejojo futbolininkų atsidavimu. Žaidėjai tikrai kovojo, galų gale tai kelia ir neviltį, kai komanda visiškai atsiduoda aikštėje, žaidžia savo galimybių ribose, bet pralaimi.

Aš pasakysiu, kad kai žaidėme Vilniuje, geriau girdėjosi solidi rumunų sirgalių grupė, kartais atrodė, kad rungtyniaujame išvykoje. Šiandien tikrai jautėme savų sirgalių paramą, ačiū jiems už tai.

– Varžovų strategas Cosminas Contra turbūt linkėjo sėkmės Belgrade ir pirmųjų taškų?

– Tikrai taip, jie to norėtų, dar labiau to trokštame mes.

– Kalbant apie startinę sudėtį Belgrade, panašią turėtume išvysti ir Belgrade?

– Na, tikrai joje nebus A. Novikovo. Vėliau žiūrėsime, kaip atsistatys mūsų futbolininkai po šių rungtynių. Ypač žaidėjams, kurie rungtyniauja Lietuvoje, jiems nėra įprastas toks mačo intensyvumas, matysime, kaip jie atgaus jėgas po šių rungtynių.

C diviziono 4 grupės rikiuotė (vieta, rinktinė, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčių santykis, taškai):

1.Serbija53207:311
2.Rumunija52307:39
3.Juodkalnija52127:57
4.Lietuva50052:120

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (177)