“Kaune” - dar vienas legionierius

Kauno FBK “Kaunas” puolėjas Andrius Puotkalis iki čempionato pabaigos paskolintas Klaipėdos “Atlantui”. Šiai komandai A.Puotkalis atstovavo ir praėjusį sezoną. Uostamiesčio ekipos vyriausiasis treneris Vacys Lekevičius dar prieš čempionato startą yra minėjęs, kad A.Puotkalis, jei neįsitvirtins “Kaune”, norėtų grįžti į “Atlantą”.

Truputį anksčiau iš Lietuvos čempionų klubo į Klaipėdos komandą perėjo Audrius Kšanavičius, kuris uostamiestyje rungtyniauja saugo pozicijoje. Su “Atlantu” atsisveikino saugas Aleksandras Veseljevas ir puolėjas Valdas Trakys. Pastarasis prieš keletą dienų pasirašė sutartį su Rusijos pirmojoje lygoje žaidžiančia Oriolo “Oriol” komanda.

Lietuvos čempionų klubas Šilutės “Šilutei” paskolino saugą Kęstutį Ivaškevičių.

“Kaunas” iš Šilutės “Šilutės” susigrąžino ne tik gynėją Mindaugą Bagužį bei saugą Nerijų Mačiulį, bet ir gynėją Marių Žaliūką. Užvakar “Kauno” klubas įregistravo pusę sezono Vilniaus “Žalgiriui” atstovavusį saugą Vadimą Petrenką bei 21 metų legionierių iš Bosnijos ir Hercegovinos Ediną Pehličių, rungtyniaujantį puolėjo pozicijoje.

Kauniečiai pamario komandai paskolino Kėdainių “Nevėžiui” atstovavusį, bet “Kauno” klubui priklausiusį gruziną Akachį Chubutiją. “Šilutę” papildė “Kauno jėgerių” žaidėjai Marius Judickas, Jaunius Mockus, Gediminas Vičius, Gintas Podelis, Tomas Jagelavičius ir Kauno “Atlete” rungtyniavęs Deividas Garliauskas. “Šilutėje” nepritapęs puolėjas Maksimas Alilujevas perėjo į “Atlantą”.

“Sūduvos” peržiūroje - brazilas

Marijampolės “Sūduvos” peržiūroje yra devyniolikmetis saugas iš Brazilijos Žilenas Karlosas Kordeira. Jis į Marijampolę atvyko iš garsaus Brazilijos klubo. Futbolininkas Europoje dar nėra rungtyniavęs.

“Sūduvos” gynėjas Audrius Veikutis išvyko į vienos Kazachstano komandos peržiūrą. Jei jam nepavyks pasirašyti sutarties, A.Veikutis grįš į Marijampolę.

Vilniaus “Vilniaus” saugas Valerijanas Katsitadzė nesėkmingai bandė prasimušti į “Kauno” komandą. “Vilniaus” vyriausiasis treneris Kęstutis Latoža “Kauno dienai” sakė, kad futbolininkas vėl treniruojasi su sostinės ekipa.

Vis dėlto “Vilnius” per čempionato pertrauką patyrė nuostolių. Brazilui Gleitonui Barbosai atlikta kelio operacija, jis negalės rungtyniauti du mėnesius. Šios komandos puolėjas Nerijus Astrauskas jau antrą kartą išvažiavo į Kylio miesto (Vokietija) ekipos peržiūrą. “Nerijus žaidė keletą rungtynių, įmušė įvarčių. Netrukus turėtų paaiškėti, ar jis pasirašys sutartį”, - sakė K.Latoža.

Pirmą kartą į Vokietijos klubo peržiūrą N.Astrauskas buvo išvykęs birželio pabaigoje.

Šiaulietis perėjo į “Ekraną”

Šiaulių “Šiaulius” paliko 26 metų saugas Tomas Kavolis. “Sutartis nutraukta abipusiu susitarimu. Gal jis per mažai gaudavo žaisti”, - mūsų dienraščiui sakė “Šiaulių” vyriausiasis treneris Vytautas Jančiauskas.

T.Kavolis perėjo į Panevėžio “Ekrano” komandą, kuriai labai trūko kairiojo saugo. “Jis mums tiks”, - trumpai naujoką įvertino “Ekrano” strategas Virginijus Liubšys.

V.Jančiauskas informavo, kad su “Šiaulių” komanda pradėjo treniruotis penki jauni vaikinai iš “Šiaulių-2” ekipos. Tai devyniolikmečiai broliai dvyniai Nerijus ir Aurimas Garuckai, jų bendraamžiai Paulius Šidlauskas, Mindaugas Valys ir aštuoniolikmetis Mindaugas Lukoševičius.

“Visi jie yra perspektyvūs, trys vaikinai žaidė savo amžiaus Lietuvos rinktinėse”, - teigė V.Jančiauskas.

Vilniaus “Vėtros” peržiūroje daugiau nei savaitę buvęs 25 metų puolėjas iš Nigerijos Anselemas Orisakve sutarties su sostinės klubu nepasirašė. Treneriams jis paliko prastai fiziškai pasirengusio futbolininko įspūdį.

Iš “Vėtros” atleistas gynėjas Edvinas Lukoševičius išvyko į Rusijos pirmojoje lygoje rungtyniaujančio Saratovo “Sokol” klubo peržiūrą.