Atviroje BBC dokumentikoje galima sužinoti ne tik apie futbolininko karjerą, tačiau iš arti pamatyti jo gyvenimą bei namus, išgirsti žmonos Coleenos pasakojimus apie tai, kad žymus žaidėjas yra kur kas griežtesnis tėtis dviem sūnums nei ji tikėjosi.

„Žinoma – tai, kad turiu vaikų šiek tiek mane pakeitė ir nuramino“, - vienoje filmo scenoje sakė W. Rooney. Netrukus jis atskleidė savo meilę poezijai ir prisipažino, kad kūrė eilėraščių eilutes dar tada, kai jie su žmona pradėjo vaikščioti į pasimatymus: „Man tiesiog patiko kurti eilėraščius“, - prisipažino futbolo žvaigždė.

Pasirodo, kad futbolininkas jaučia simpatiją ir mikrofonui bei namie neretai padainuoja „karaokę“. Ir netrukus papasakojo, kad per paskutinį „Manchester United“ kalėdų vakarėlį Davidas De Gea grojo būgnais, Juanas Mata – gitara, o jis – dainavo.

Dokumentiniame filme yra parodyta futbolininko jaunystė bei gyvenimas Liverpulyje.

W. Rooney yra labai populiarus tarp savo esamų ir buvusių komandos draugų, filme jam tik gerus žodžius tarė Stevenas Gerrardas, Davidas Beckhamas, Zlatanas Ibrahimovičius, Cristiano Ronaldo ir kitos futbolo žvaigždės. Ekrane nuskambėjo erzinantis C. Ronaldo, kuris paliko „Manchester United“ klubą 2009 metais, pasiūlymas prisijungti prie Madrido „Real“, kad jie abu prieš karjeros pabaigas dar galėtų pažaisti tame pačiame klube. O Z. Ibrahimovičius gailėjosi, kad taip ir nežaidė su W. Rooney vienoje komandoje.

W. Rooney žmona ir vaikas

„Mes laimėdavome kiekvieną trofėjų. Jis yra fantastiškas vyrukas ir man labai padėjo. Buvo nuostabu žaisti su juo, bet juk ateities keliai nežinomi, galbūt vieną dieną mes vėl rungtyniausime kartu“, - sakė C. Ronaldo.

Vis dėlto C. Ronaldo yra susijęs su vienu kontaversiškiausiu W. Rooney karjeros epizodu. 2006 metų pasaulio čempionato ketvirtfinalyje susitiko Anglijos ir Portugalijos rinktinės. Po pražangos W. Rooney buvo parodyta raudona kortelė ir jis buvo išvarytas iš aikštės. Dokumentiniame filme futbolininkas prisiminė šį epizodą ir už jį atsiprašė.

Kalbėdamas apie karjerą „Manchester United“ klube, W. Rooney pripažino, kad jo santykiai su legendiniu klubo treneriu Alexu Fergusonu po kurio laiko tapo irzlūs. Tačiau vis tiek titulioja jį „geriausiu visų laikų treneriu“ ir priežastimi, kodėl jis 2004 metais prisijungė prie klubo.

Futbolininkas, du kartus bandęs palikti klubą, teigė: „Ne tik aš buvau susipykęs su A. Fergusonu, o nemažai žaidėjų. Vieni iš jų paliko klubą, kiti – pasiliko jame.“

W. Rooney ir A. Fergusonas

W. Rooney apgailestaudamas prisiminė paskutinį kivirčą, kuris įvyko prieš pat treneriui paliekant klubą: „Nuėjau pas jį ir pasakiau, kad jeigu neketina leisti man žaisti, aš turiu judėti į priekį, kitur. Viskas įvyko labai staiga, jaučiau labai daug spaudimo. Nežinau, kodėl taip atsitiko, tiesiog taip buvo.“

W. Rooney yra „Manchester United“ klubo kapitonas ir daugiausiai įvarčių įmušęs Anglijos rinktinės žaidėjas. Jis pelnė 50 įvarčių. BBC dokumentinis filmas jau netrukus pasirodys Anglijos ekranuose, jis vadinsis „Wayne‘as Rooney: žmogus už įvarčių“ („Wayne Rooney: The Man Behind The Goals“ – angl.)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)