Penktadienį vakare Katare mirė žymus JAV sporto žurnalistas Grantas Wahlas. 48-erių vyro gyvybė užgeso Argentinos ir Nyderlandų rungtynių metu, prasidėjus pratęsimui.

Vyras suklupo stadione, buvo skubiai išgabentas į vietos ligoninę, tačiau amerikiečio gyvybės medikams išgelbėti nepavyko.

Pirmosios išvados byloja apie galimą patirtą širdies smūgį, tačiau tai dar nėra patvirtinta.

Čempionato starte G. Wahlas buvo trumpam sulaikytas Kataro pareigūnų, kuomet bandė į stadioną patekti vilkėdamas ryškius vaivorykštės spalvų marškinėlius, taip norėdamas palaikyti LGBT teises šioje šalyje.

Be to, žurnalistas buvo parašęs nemažai kritiškų publikacijų apie Katarą ir FIFA sprendimą planetos pirmenybes patikėti šiai šaliai.

G. Wahlas dieną prieš mirtį su draugais Katare paminėjo savo 48-ą gimtadienį.

Čempionato metu jis buvo užsiminęs, jog per pastarąsias dienas Katare jautėsi prastai, jam buvo įtariamas bronchitas.

G. Wahlui Brazilijos futbolo legenda Ronaldo Katare įteikė specialų apdovanojimą už reportažus iš 8-ių pasaulio čempionatų iš eilės. Pirmą kartą G. Wahlas planetos čempionate dirbo 1994-aisiais JAV vykusiose pirmenybėse.

Grant Wahl atminimas stadione

Sekmadienį pasaulio čempionatą sukrėtė dar viena sporto žurnalisto netektis.

„Gulf Times“ pranešė apie fotožurnalisto Khalido al-Misslamo mirtį.

„Katarietis Al-Misslamas mirė staiga, dirbdamas 2022-ųjų pasaulio čempionate Katare. Tikime Alacho gailestingumu, reiškiame gilią užuojautą jo šeimai“, – rašė leidinys.

Vyro mirties aplinkybės neaiškios. Jis dirbo Kataro naujienų kanale „Al Kass TV“ ir ruošė informaciją iš planetos pirmenybių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)