Vokietijos futbolo rinktinė vis dar jaučia sunkias 2018 metų pasaulio čempionato fiasko pagirias. Tuomet titulą gynusi Die Manschaft nesugebėjo įveikti grupių etapo.

„2019 metai Vokietijos nacionalinei ekipai bus nauja pradžia, – teigė J. Lowas. – Norėjau apie ateities planus pranešti patiems žaidėjams asmeniškai ir „Bayern“ organizacijai“.

Į Miuncheną treneris nuvyko kartu su rinktinės vadybininku Oliveriu Bierhoffu ir asistentu Marcusu Sorgu. J. Lowas padėkojo trims 2014 metų pasaulio čempionams „už daug sėkmingų ir išskirtinių metų kartu“.

„Norime rinktinei suteikti naują veidą. Esu įsitikinęs, kad tai yra teisingas žingsnis. Atsakomybę turi perimti jauni žaidėjai, kuriems jau paruošta daug vietos komandoje“, – teigė jis.

Teigiama, kad J. Lowas dvejoja ir dėl „Bayern“ vartininko Manuelio Neuerio, kuriam rimtą konkurenciją kelią „Barcelona“ vartų sargas Marc-Andre ter Stegenas.

J. Lowo veiksmus parėmė Vokietijos futbolo federacijos prezidentas Reinhardas Grindelis: „Sveikinu rinktinę su permainomis, kurios yra būtinos. 2020 metų Europos čempionato atranka yra kaip tik tinkamas metas tokiems pokyčiams“.

J. Boatengas jau praėjusių metų lapkritį nebuvo kviečiamas į rinktinę. Pats gynėjas po pokalbio su treneriu Miunchene buvo nusivylęs ir tuo pasidalino „Twitter“ žinutėje: „Visuomet nepaprastai didžiavausi, kad galėjau vilkėti rinktinės marškinėlius ir niekuomet nepamiršiu pirmiausiai 2014 metų vasaros. Žinoma, būčiau norėjęs visiškai kitokio atsisveikinimo su nacionaline ekipa“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)