Po to, kai Niono mieste Šveicarijoje buvo ištraukti pusfinalio burtai, būtent šioje poroje buvo prognozuojama daugiau intrigos nei Dortmundo „Borussia“ ir MadridoReal“ ekipų susirėmime. Tačiau šių prognozių pirmose pusfinalio rungtynėse Miuncheno komanda nepateisino ir nušlavė katalonus.

Du įvarčius nugalėtojams pelnė Thomasas Mulleris, po vieną įmušė Mario Gomezas ir Arjenas Robenas.

Atsakomos rungtynės gegužės 1 d. Barselonoje.

Rezultatas:

„Bayern“ 4 - 0 „Barcelona“.

25' Thomas Muller [1 - 0]
49' Mario Gomezas [2 - 0]
73' Arjenas Robenas [3 - 0]
82' Thomas Muller [4 - 0]

„Bayern“: Manuelis Neueris, Philippas Lahmas, Jerome'as Boatengas, Dante, Davidas Alaba, Javieras Martinezas, Bastianas Schweinsteigeris, Arjenas Robbenas, Thomasas Mulleris (83' Claudio Pizarro), Franckas Ribery (88' Xherdanas Shaqiri), Mario Gomezas (71' Luizas Gustavo).

Rungtynės

Susitikimas prasidėjo trumpa žvalgyba aikštės viduryje. 2-ą min. puikią progą turėjo Arjenas Robenas, bet sukirto kamuolį į vartininką Victorą Valdesą. Vėliau žaidimas aprimo, nors iniciatyva priklausė „Bayern“ ekipai. 8-ą min. jau svečiai iš Katalonijos iškovojo teisę kelti kampinį, bet nieko pavojingo sukurti nepavyko.

Sužaidus 11 min. žaidimas vėl išsilygino ir vyko daugiausiai aikštės viduryje. Ten, šlapioje ir slidžioje vejoje, kamuolį ilgiau kontroliavo „Barcelona“ futbolininkai.

15-ą min. Philippas Lahmas stipriai smūgiavo kamuolį į svečių vartus, bet jis atsimušė į Gerardo Pique ranką. Teisėjas iš Vengrijos Viktoras Kassai užfiksavo tik kampinį.

25-ą min. „Bayern“ įmušė įvartį - 1:0. Po kelto kampinio iš kairio sparno bavarų ataka užsitęsė. Naują derinį varžovų aikštelėje pradėjo Thomas Mulleris, jį pratęsė A. Robenas, galva kiek pametė pirmyn Dante, o dar vienu smūgiu galva kamuolį į vartus iš arti nukreipė Th. Mulleris.

29-ą min. Barselonos komanda surengė pavojingą išpuolį ir po skersavimo iš dešinės kamuolio vos į savo vartus nenukreipė miuncheniečių gynėjas Dante.

32-ą min. „Barcelona“ gynėjas savo baudos aikštelėje vėl lietė kamuolį ranka, bet teisėjo švilpukas tylėjo. Kėlinio pabaiga vyko atkaklioje ir lygioje kovoje, o rezultatas nepasikeitė. Po 45 min. žaidimo 1:0 pirmavo „Bayern“.

Antras kėlinys prasidėjo Javierui Martinezui parodyta abejotina geltona kortele. 49-ą min. „Bayern“ futbolininkai surengė pavojingą ataką, kurios metu kamuolys baudos aikštelėje vėl kliudė katalonų ekipos žaidėjo ranka. Teisėjas parodė į kapinio gairelę. Pakėlus kampinį, Th. Mulleris galva numetė kamuolį link vartų linijos, o Mario Gomezas iš arti įspyrė kamuolį į vartus - 2:0. Šiame epizode galimai galėjo būti užfiksuota nuošalė.

54-ą min. F. Ribery iš palankios padėties nepataikė į vartus. 58-ą min. A. Robbenas galėjo pelnyti trečią įvartį.

Po dviejų praleistų įvarčių „Barcelona“ komanda atsigavo ir vis dažniau pradėjo lankytis prie aikštės šeimininkų vartų. Nuo 65-os min. katalonai visiškai perėmė iniciatyvą ir beveik nesiskyrė su kamuoliu. 67-ą min. pavojingoje pozicijoje atsidūrė Marcas Bartra, bet jo smūgį atrėmė Manuelis Neueris.

73-ią min. „Bayern“ futbolininkai sužaidė žaibišką kontrataką. Dešiniu atakos sparnu veržėsi A. Robenas, jį dengusiam gynėjui Jordi Albai netikėtą, krepšiniu būdingą užtvarą, pastatė Th. Mulleris ir olandas apgaulingu smūgiu nukreipė kamuolį į tolimą vartų kampą - 3:0.

76-ą min. galimybės sušvelninti skirtumą antrą kartą mače neišnaudojo M. Bartra.

80-ą min. Th. Mulleris pavojingai veržėsi link katalonų vartų, bet jo smūgį atrėmė V. Valdesas. Šiame epizode vokietis patyrė kojos traumą. Kol buvo rengiamas jo keitimas, Miuncheno klubas 82-ą min. surengė dar vieną greitą ataką, kurios metu kairiu sparnu prasiveržęs Davidas Alaba skersavo kamuolį, o iš arti jį į tinklą nukreipė Th. Mulleris - 4:0.

paskutinės mačo minutės vyko nervingai, žaidėjai dažnai šiurkščiai prasižengdavo. Galutinis teisėjo V. Kassai švilpukas užfiksavo solidžią „Bayern“ klubo pergalę 4:0.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (846)