"Pirmoji iš aštuonių pasiruošimui skirtų savaičių bus įvadinė", - primena VMFD "Žalgiris" sporto direktorius Mindaugas Nikoličius. - Vėliau prasidės labai intensyvus darbas".

"Kaip ir pernai, treniruočių stovyklą surengsime Kroatijoje, dalyvausime "Istria Winter Cup" turnyre. Vasario 1 - 15 dienomis apsistosime Novigrado mieste, kuriame įrengtos dvi naujos treniruočių aikštės. Jose ir ruošimės kontrolinėms rungtynėms bei naujam sezonui", - pasakoja M. Nikoličius.

„Į „Istria Winter Cup“ turnyrą atvyks aštuonios komandos, tarp kurių bus Austrijos „Bundesliga“ pirmenybėse rungtyniaujantis „Wolfsberger“ klubas, ekipos iš Bosnijos, Slovėnijos, Kroatijos, Serbijos, Vengrijos.

Turnyre sužaisime ketverias rungtynes, o vėliau surengsime dar du kontrolinius mačus. Potencialiais mūsų varžovais gali būti futbolo klubas iš Kroatijos Rijekos HNK bei Italijos Udinės „Udinese“.

Prieš išvyką į Kroatiją tris draugiškas rungtynes žaisime Lietuvoje. Sausio 18 dieną Vilniuje tradiciškai susitiksime su Latvijos čempione Daugpilio „Daugava“.

Po savaitės, sausio 25 d., Marijampolėje išmėginsime jėgas su varžovais iš Lenkijos Balstogės „Jagiellonia“. Kitą dieną, sausio 26-ąją, sugrįšime į sostinę, kur rungtyniausime su FK „Trakais“.

Paskutinę repeticiją surengsime vasario 23 d., taip pat Vilniuje. Kas bus mūsų priešininkais, kol kas neaišku. Pasiruošimo ciklo metu iš viso sužaisime 10 kontrolinių mačų.

Visų sostinėje vyksiančių rungtynių vieta paaiškės vėliau. Ji bus paskirta atsižvelgus į oro sąlygas, tačiau norime kuo daugiau mačų žaisti LFF stadione“, - teigia M. Nikoličius.

VMFD „Žalgiris“ sporto direktorius pažymi, jog komandos sudėtis dar nėra galutinai sukomplektuota, o artimiausiu metu į peržiūras atvyks nauji futbolininkai.

"Kai kurie žaidėjai galbūt išvyks, kiti papildys mūsų gretas. Taip pat kviesime naujus futbolininkus į peržiūrą. Atvyks ne vienas žaidėjas, dauguma jų bus legionieriai, tačiau komandos branduolys turėtų išlikti.

Pastiprinimo aktyviausiai ieškome puolimo grandyje bei dešiniojo saugo pozicijoje. Džiaugiamės, jog jau pavyko įsigyti kelis futbolininkus (Rytį Leliūgą ir Artūrą Žulpą - aut. pastab.), kuriems teikėme prioritetą.

Taip pat kalbėjomės su dar trimis mus dominančiais žaidėjais, bet sprendimų kol kas nepriėmėme. Jie išlieka mūsų akiratyje ir ateityje vis dar gali papildyti komandą", - sako M. Nikoličius.