Po apmaudaus pralaimėjimo Suomijos čempionato lyderiui Helsinkio HJK, „Vėtros“ vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys gailėjosi, kad nepavyko įmušti rungtynių pradžioje.

„Galėjome šių rungtynių ir nepralaimėti. Jeigu rungtynių pradžioje būtume išnaudoję tas progas, kurias turėjome, galbūt rungtynės būtų susiklostę visai kitaip ir galėtume kautis dėl pergalės. Varžovai neišnaudojo savo galimybių, kurias privalėjo realizuoti, tačiau įmušė įvartį, kurio įmušti neturėjo. Dabar reikės labai pasistengti Helsinkyje“, - kalbėjo treneris.

Jo teigimu, HJK komanda ne veltui užima pirmąją vietą savo čempionate, o didžiausio pavojaus „Vėtra“ ir laukė iš vienintelį įvartį pelniusio legionieriaus iš Gambijos Dawdos Baho.

„Matėme jų rungtynių įrašą ir man jos tikrai paliko gerą įspūdį. Ypač trys žaidėjai - Sebastianas Sorsa, Dawda Bahas ir Mohamedas Kamara. Per juos sukasi visas žaidimas.

D. Bahas pagal visą statistiką yra absoliučiai geriausias komandos žaidėjas. Jį turėjo visą laiką asmeniškai dengti Valdemaras Borovskis ir saugoti Robertas Vėževičius. Tačiau su tuo jie nesusitvarkė, nes varžovas įmušė įvartį. Jis buvo labai apmaudus. Mano nuomone, suklydo vartininkas Povilas Valinčius“, - vertino V. Liubšys.

Savo ruožtu HJK vyriausiasis treneris Antti Muurinenas pagyrė įveiktus varžovus.

„Vėtra“ turi gerą komandą, sėkmingai išnaudoja standartines padėtis, yra techniška. Vilniaus ekipoje išsiskyrė Mindaugas Grigalevičius ir Jevgenijus Morozas - jie turi gerą smūgį. Labai džiaugiuosi, kad iškovojome pergalę, nors ir norėjosi daugiau įvarčių. Pažiūrėsime, kaip seksis po savaitės“, - sakė Suomijos klubo vairininkas.

V. Liubšys negalėjo atsakyti, ar ekipoje ir atsakomosioms rungtynėms ekipoje liks Mindaugas Grigalevičius ir Tadas Kijanskas, tačiau daugiau vilčių turėjo dėl pirmojo.

„M. Grigalevičius kol kas yra komandoje ir tikriausiai pasiliks. Dėl T. Kijansko atsakyti negaliu, reikėtų klausti klubo prezidento. Buvo žmonių, kurie atvažiavo pažiūrėti jo žaidimo, bet ar patiko - nežinau. Mes norime, kad jis liktų. Bet toks gyvenimas, vis tik baigėsi jo kontraktas“, - samprotavo „Vėtros“ strategas.

G. Jarmalavičius: rungtynės kažkiek priminė ledo ritulį

Po rungtynių tarp Marijampolės „Sūduvos“ ir „Randers“ klubo iš Danijos, kurias 1:0 laimėjo svečiai, surengtoje spaudos konferencijoje abu treneriai pripažino, jog permirkusi aikštė apsunkino žaidimą.

Pirmasis kalbėjęs svečių treneris Johnas Jensenas tvirtino, jog šios rungtynės buvo tikrai įdomus mūšis. „Tai buvo sunkios rungtynės abiems komandoms. Daug reiškė prasta aikštės kokybė, buvo labai sunku žaisti. Negalėjome žaisti tokio futbolo, kokį norėtume. Tai labiau priminė mūšį, kovą. Bet manau, kad nusipelnėme laimėti“,- kalbėjo treneris.

„Aišku, galėjome įmušti daugiau įvarčių, bet galimybių turėjo ir „Sūduva“. Mačo pabaigoje buvau labai patenkintas, nes mums pavyko išsaugoti savo vartus „sausus“. Pasakiau savo žaidėjams, kad turime būti labai laimingi, nes išvykose žaisti visuomet sunku. Tikimės patekti į kitą etapą, dėl to savo aikštėje padedami savo žiūrovų ir kausimės“,- tikėjimą savo komandos sėkme išreiškė J. Jensenas.

„Sūduvos“ vyriausiasis treneris Gedeminas Jarmalavičius dvikovą palygino su kita sporto šaka.

„Tam tikras sąlygas šiandien įnešė aikštė. Buvo sunku ir mums, ir jiems. Futbolas nebuvo labai gražus, bet manau, kad žiūrovams patiko dėl neįprastų sąlygų. Kažkiek priminė ledo ritulį dėl nuolatinio žaidėjų slidinėjimo“, - šypsojosi strategas.

Jis taip pat neprarado ir optimizmo: „Varžovų treneris minėjo, kad jie savo žiūrovų akivaizdoje stengsis patekti į kitą etapą. Tą patį galiu pasakyti ir aš - mes irgi stengsimės“.

„Randers“ treneris taip pat buvo labai patenkintas Marijampolėje jiems sudarytomis sąlygomis. „Dalyvavau daugelyje rungtynių visoje Europoje. Galiu pasakyti, kad jūs galite sudaryti geras sąlygas. Tai mane labai maloniai nustebino. Aikštė, treniruočių aikštynai, viešbutis, aptarnavimas - viskas buvo gero lygio. Esame labai dėkingi už tai“, - malonia gaida spaudos konferenciją baigė J. Jensenas.

Atsakomąsias rungtynes Lietuvos klubai žais liepos 23-ąją.