Argentinos rinktinės futbolininkai pasaulio čempionų titulą užsitikrino sekmadienį, dramatiškame finale su pratęsimu ir baudinių serija pranokę Prancūzijos futbolininkus.

Į Argentinos miestų gatves suplūdo masė žmonių, o centrinėje sostinės Buenos Airių aikštėje ir jos apylinkėse susibūrė per milijoną triumfuojančių argentiniečių.

Argentinos rinktinė jau parskrido į gimtinę, o iš lėktuvo su čempionų taure rankoje pirmasis žengė komandos lyderis ir kapitonas Lionelis Messi.

Nors lėktuvas su futbolininkais nusileido tik paryčiais, Buenos Airės nemiegojo. Atviru autobusu rinktinė išriedėjo į sostinės gatves, kur būriai sirgalių iki penktos ryto būdravo ir laukė savo herojų. Manoma, kad naktį autobusą gatvėse pasitiko šimtai tūkstančiai argentiniečių.

Vien rinktinės lėktuvo kelionę per Atlanto vandenyną online sekė daugiau nei 200 tūkst. asmenų.

Pažymėtina, kad pagrindinė rinktinės sutikimo šventė dar tik įvyks – Lietuvos laiku antradienio vakarą pasveikinimo iškilmės bus surengtos prie Buenos Airių simbolio obelisko. Sirgaliai prie būsimo renginio vietos būriuojasi jau šiuo metu, neabejojama, kad į miesto centrą suplūs per milijoną, o gal net ir daugiau žmonių.

Būtent šis sutikimo renginys ir Buenos Airėse neabejotinai vyrausiantis chaosas buvo pagrindinė priežastis, dėl kurios šalyje paskelbta nedarbo diena.

Pažymėtina, kad su tokiu sprendimu dalis šalies provincijų nesutiko.

Kadangi pagrindinė šventė vyks būtent Buenos Airėse, dalies kitų šalies regionų valdžios atstovai nematė priežasčių nedarbo dienai ir ją savarankiškai atšaukė, leisdami suprasti, kad žmonių grūstys sostinės gatvėse ir yra pačios sostinės problema.

Taip pasielgė Katamarkos, La Riochos, Tukumano, Santa Fe ir dar kelių provincijų gubernatoriai. Iš viso Argentinoje yra 23 provincijos, atskirą autonominį statusą turinti Buenos Airių miestas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją