"Chelsea" futbolininkai neįtikėtinai dramatiškose ir rezultatyviose rungtynėse namuose 4:4 (0:2) sužaidė su "Liverpool" ir pateko į pusfinaį dėl pergalės 3:1 prieš savaitę išvykoje.

Kitame susitikime "Barcelona" išvykoje sužaidė 1:1 (0:0) su Miuncheno "Bayern" ir to pakako bendrai katalonų pergalei, nes Barselonoje jie triumfavo 4:0.

Dvikovos Londone pradžioje iniciatyva priklausė "Liverpool" - šeimininkai lyg ir nutarė demonstruoti gynybinį futbolą ir tai jiems brangiai kainavo. Nors iš pradžių Fernando Torresas iš 16 metrų pasiuntė kamuolį virš vartų, 19-ą minutę svečiai įsiveržė į priekį.

Netipišką įvartį įmušė gynėjas Fabio Aurelio - nors iki vartų buvo per 35 metrus, brazilas baudos smūgiu iš dešiniojo aikštės krašto pasiuntė kamuolį į artimąjį vartų kampą, pastebėjęs, kad vartininkas Petras Čechas neapdairiai atsitraukė link tolimojo virpsto, laukdamas aukšto perdavimo į baudos aikštelę.

"Liverpool" atakos nesiliovė ir 28-ą minutę "Chelsea" atsidūrė nokdaune - gynėjas Branislavas Ivanovičius baudos aikštelėje neleistinai prilaikė ir nugriovė Xabi Alonso, o teisėjo skirtą drąsų, bet teisingą 11 metrų baudinį realizavo pats ispanas - 0:2.

Po didžiosios pertraukos viskas apsivertė aukštyn kojom - "Chelsea" ėmė atakuoti, palikdami svečiams kur kas mažiau progų pagalvoti apie įvartį.

Tai pasiteisino - 51-ą minutę krito dar vienas kurioziškas įvartis, kurio kaltininkas - "Liverpool" vartininkas Pepe Reina. Po Nicolas Anelka perdavimo iš krašto Didier Drogba nestipriai pakeitė kamuolio skriejimo kryptį, tačiau be problemų su situacija turėjęs susidoroti vartų sargas grubiai suklydo, praktiškai įsimušdamas kamuolį į savų vartų tinklą.

Tai nebuvo pabaiga - 57-ą minutę Alexas galingu baudos smūgiu iš 25 metrų atstatė pusiausvyrą, o 76-ąją po D. Drogba perdavimo iš arti pasižymėjęs Frankas Lampardas, atrodytu, palaidojo "Liverpool" viltis kovoti dėl vietos pusfinalyje. Tuo metu "raudoniesiems" jau reikėjo mušti tris įvarčius.

Vis dėlto jie nenuleido rankų. 81-ą minutę Lucasas Leiva smūgiavo iš 18 metrų bei pataikė į Michaelį Essieną. Kamuolys pakeitė skriejimo kryptį ir atsidūrė P. Čecho vartuose - 3:3.

Lyg to nebūtų pakakę, 83-ą minutę "Liverpool" jau pirmavo - po keitimo aikštėje pasirodęs Alberto Riera precižiškai tiksliai iš krašto perdavė kamuolį į baudos aikštelę, o ten jo jau laukęs Dirkas Kuytas iš arti galva įmušė ketvirtą ekipos įvartį.

Viltis atgimė - daug jėgų atidavusiems svečiams tereikėjo vieno tikslaus smūgio, o "Chelsea" sirgalių veiduose linksmas šypsenas pakeitė jaudulys.

Tačiau stebuklui nebuvo lemta įvykti - 89-ą minutę po greitos atakos F.s Lampardas tiksliu smūgiu, po kurio kamuolys atsimušė į abu virpstus bei atsidūrė tinkle, įtvirtino sunkią "Chelsea" pergalę šioje ketvirtfinalio serijoje.

"Chelsea" atsilaikė bei iškovojo kelialapį į pusfinalį, kuriame susitiks su "Barcelona". Katalonai išvykoje šį vakarą dvikovą su Miuncheno "Bayern" baigė lygiosiomis 1:1, bet didesnių problemų išvengė, mat namie laimėjo net 4:0.

Antrojo kėlinio pradžioje Vokietijos čempionai išsiveržė į priekį, kai po Ze Roberto perdavimo išvengęs nuošalės spąstų vienas prieš vartininką Victorą Valdesą iššoko bei įvartį pelnė Frankas Ribery.

Vis dėlto "Barcelona" išvengė pralaimėjimo - 73-ą minutę iš 16 metrų pasižymėjo Seydou Keita.

Pusfinalyje "Chelsea" ir "Barcelona" susitiks balandžio 28 (Barselonoje) bei gegužės 6 (Londone) dienomis.

Rezultatai: (žvaigždute pažymėta komanda pateko į pusfinalį)

Londono "Chelsea"* 4 - 4 "Liverpool" (pirmosios rungtynės 3-1, bendras rezultatas 7-5)

19' [0 - 1] Fabio Aurelio

28' [0 - 2] Xabi Alonso (iš 11 metrų baudinio)

51' [1 - 2] Didier Drogba

57' [2 - 2] Alex

76' [3 - 2] Frank Lampard

81' [3 - 3] Lucas Leiva

83' [3 - 4] Dirk Kuyt

89' [4 - 4] Frank Lampard

Miuncheno "Bayern" 1 - 1 "Barcelona"* (pirmosios rungtynės 0-4, bendras rezultatas 1-5)

47' [1 - 0] Franck Ribery

73' [1 - 1] Seydou Keita.