UEFA b licenciją turintis 25-erių metų futbolo specialistas darbo patirties įgijo Vilniaus futbolo mokykloje. Jis taip pat yra treniravęs vaikus Panevėžio „Ekrano“ futbolo akademijoje.

Per savo futbolininko karjerą G. Paberžis atstovavo Vilniaus „Vėtros“, „Trakų“ futbolo klubams, žaidė Lenkijoje, atstovavo įvairaus amžiaus Lietuvos jaunimo rinktinėms.

„Kiekvienoje komandoje ir kiekviename darbe turėjau ko pasimokyti. Tobulėjau sulig kiekviena diena. Darbas su skirtingo amžiaus vaikais skiriasi. „Ekrano“ akademijoje dirbau su mažiausiais, o Vilniaus futbolo mokykloje pastaruoju metu treniravau šešiolikmečius. Išmokau bendrauti su vaikais“, - pasakojo MRU futbolo mokyklos treneris.

Drausmę ir tvarką mėgstantis treneris stengsis, kad šias savybes įgytų ir jo auklėtiniai.

„Mokysime futbolo pagrindų. Toks mūsų tikslas. Tačiau taip pat sieksime išugdyti tvirtas asmenybes. Ugdysime charakterį, pasitikėjimą savimi, atsakomybės jausmą ir pareigingumą, lavinsime greitį ir orientaciją, vaikai išmoks dirbti komandoje“, - aiškino treneris.

Ateityje planuojamos išvykos į stovyklas užsienyje, įvairūs vaikų futbolo turnyrai.

Savo futbolo mokyklą atidarantis G. Paberžis seka tėvo ir senelio pėdomis. Prieš dvejus metus Anapilin išėjęs Stanislovas Paberžis buvo laikomas Lietuvos futbolo patriarchu.

Šiam sportui jis pašventė beveik 70 metų. 1937 - 1949 metais S. Paberžis atstovavo Lietuvos rinktinei. Jis įkūrė Vilniaus vaikų futbolo mokyklą ir buvo jos pirmu treneriu. Jis dirbo Lietuvos futbolo federacijoje (LFF), daug metų bendradarbiavo su žiniasklaida, nušviečiant futbolo renginius.

G. Paberžio tėvas, taip pat Gediminas, ilgą laiką žaidė „Žalgirio“ meistrų komandoje, vėliau dirbo treneriu.

„Iš jų išmokau visų futbolo pagrindų. Beveik viską, ką žinau apie futbolą išmokau iš tėvo ir senelio. Įvairiausių futbolo gudrybių, taktikų, bendravimo su žmonėmis, su vaikais, su treneriais. Senelis visada palaikė tą mintį, kad reikia siekti ne tik žaidėjo, bet ir trenerio karjeros“, - sakė G. Paberžis.

Rugsėjį darbą pradėsiančios MRU futbolo mokyklos auklėtiniai triskart per savaitę treniruosis Vilniaus Valakampių aikštėje. Treniruotės gryname ore vyks iki lapkričio mėnesio. Tuomet kelsis į uždarą aikštyną.