Net trys iš keturių įvarčių į žalgiriečių vartus krito po gynėjų klaidų ir netikslių perdavimų savo aikštės pusėje. Be to, nuo 65 minutės „Žalgiris“ žaidė mažumoje, nes už paskutinės vilties pražangą savo baudos aikštelėje buvo išvarytas Nicolasas Gorobsovas.

„Komentuoti tokias rungtynes, be abejo, labai sunku, – spaudos konferencijoje pareiškė „Žalgirio“ strategas Vladimiras Čeburinas. – Mes pakankamai užtikrintai pradėjome rungtynes, mūsų sumanymai pavyko ir gana neblogai. Turėjome kelias progas, tačiau vėliau mūsų klaidos leido varžovams pasižymėti. Be abejo, žaisti tokiu ritmu kas tris dienas yra sudėtinga, tačiau tai negali būti pasiteisinimas dėl tokio rezultato. Manau, kad tokį rezultatą lėmė būtent mūsų klaidos. Pradžioje galėjome pasižymėti, tačiau kai likome mažumoje žaisti tapo sudėtinga.“

Visgi V. Čeburinas nebuvo linkęs sutikti, kad toks pralaimėjimas laidoja „Žalgirio“ šansus Konferencijų lygoje. „Galima teigti, kas 0:4 – didelis rezultatas. Bet reikia kovoti iki galo. Juo labiau, kad kitose rungtynėse žais Mathias Oyewusi. Su juo gal ir šiose rungtynėse būtų kitoks rezultatas. Nors, aišku, pralaimėjome ne dėl to, kad puolėjai neįmušė, o dėl mūsų klaidų gynyboje“, – teigė nuo 2021 m. pradžios su „Žalgiriu“ dirbantis futbolo specialistas.

Savoje aikštėje patirta nesėkmė 0:4 – viena didžiausių smūgių savų žiūrovų akivaidoje per visą „Žalgirio“ istoriją Europos taurių turnyruose. Skaudesnį antausį žalgiriečiams skėlė tik „Sevilla“, 2018 m. rugpjūtį UEFA Europos lygos trečiojo atrankos varžybų etapo atsakomosiose rungtynėse LFF stadione laimėjusi 5:0.

Atsakydamas į klausimą, ar sutinka su nuomone, kad „Žalgirio“ pasirodymas šiose rungtynėse buvo gėdingas, V. Čeburinas pastebėjo, kad reikia atskirti rezultatą ir žakidimą. „Rezultatas nepadorus, bet negaliu sakyti, kad žaidimas gėdingas. Kiekvienas žaidėjas, net tada, kai likome mažumoje, arė aikštėje. Gal grubiai išsireiškiu, bet jie tikrai sunkiai dirbo. Mes dažnai kartojame, kad žaidžia ne pinigai ir ne komandų biudžetai, bet vis tiek negalima sakyti, kad buvo gėdingas žaidimas. Tiesiog šiandien buvo tokia jau diena, pridarėme tiek daug ir tokių klaidų, kad kurias prieš rungtynes nebūtume galėję net pagalvoti“, – samprotavo V. Čeburinas.

Tuo metu „Ferencvaros“ vyriausiasis treneris Csaba Máté į savo auklėtinių pergalę reagavo santūriai ir tikino, kad dar per anksti kalbėti apie patekimą į Konferencijų lygos grupes. „Sporte niekada negali pasakyti, kad kažkas jau padaryta ir pasiekta, kol nesibaigė rungtynės. Be abejonės, mes šiandien žengėme milžinišką žingsnį link grupių etapo ir prieš atsakomąsias rungtynes turime labai rimtą persvarą, bet dar negalime nusiraminti ir turime ruoštis kitoms rungtynėms“, – teigė Vengrijos čempionų strategas.

„Ferencvaroš“ komandą žalgiriečiai sutiko ir 2021-ųjų UEFA Čempionų lygos atrankoje. Tuomet varžovams buvo nusileista abu kartus (0:2, 1:3).

Šiemet žalgiriečiai savo kelionę Europoje tai pat pradėjo nuo UEFA Čempionų lygos kvalifikacijos, kurioje startavo sunkia pergale 2:1 (0:0 ir 2:1) prieš Šiaurės Makedonijos čempionę „Strugą“. Tuomet žaliai-balti garbingai sukovojo su Stambulo „Galatasaray“ ekipa (2:2 ir 0:1), o iškritę į UEFA Europos lygos atranką bendru rezultatu net 1:8 (1:3 ir 0:5 neprilygo Geteborgo „Hacken“ kolektyvui iš Švedijos.

Atsakomosios rungtynės Budapešte įvyks rugpjūčio 31 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją