Tuo metu sostinės komandai ir marijampoliečiams išvykoje teks žūtbūt kovoti dėl pergalės.

"Vėtra" Suomijoje susitiks su Helsinkio HJK futbolininkais.

Prieš savaitę vilniečiai savo aikštėje nusileido Suomijos klubui minimaliu rezultatu 0:1. Nepaisant to, "Vėtros" strategas Virginijus Liubšys tiki, kad jo auklėtiniai svečiuose sužais sėkmingiau nei namuose.

- Savo aikštėje "Vėtrai" nepasisekė - teko pripažinti varžovų pranašumą. Tikite, kad svečiuose rungtynės susiklostys sėkmingiau?, - paklausėme V. Liubšio.

- Mes atidžiai peržiūrėjome pirmųjų rungtynių vaizdo įrašą, išanalizavome Helsinkio komandos žaidimą. "Vėtros" komandos galimybes iškopti į kitą etapą vertinu 50 prieš 50 procentų. Nesvarbu, kad Vilniuje pralaimėjome 0:1. Jei būtume sužaidę lygiosiomis 0:0, svečiuose vis tiek būtų reikėję įmušti.

Vyrai prieš kelionę į Suomiją nusiteikę optimistiškai, tiki, kad gali laimėti. Jei mums pavyktų nugalėti HJK komandą, kitame etape rungtyniautume su Anglijos "Fulham" klubu. Tai "Vėtros" žaidėjus labai motyvuoja.

- Po rungtynių Vilniuje geriau pažįstate varžovus. Kuo suomiai stiprūs ir kur įžvelgiate jų silpnąsias puses?

- Helsinkio komandos silpnoji vieta - gynyba. O stiprioji komandos vieta - saugai. Varžovai turi gerą kairiojo krašto ir vidurio saugą iš Pietų Afrikos Respublikos. Manau, jei mūsų futbolininkai išvengs klaidų, galime tikėtis sėkmės.

- Ar Helsinkyje žaisite stipriausios sudėties? Tadas Kijanskas ir Mindaugas Grigalevičius atstovaus komandai?

- T. Kijanskas ir M. Grigalevičius rungtyniaus. Tačiau dėl traumos mums negalės padėti puolėjas Evaldas Grigaitis. Jam įplyšo kojos raumuo.

Tuo metu "Sūduva" svečiuose žais su "Randers" (Danija) komanda.

Marijampoliečiai savo aikštėje prieš savaitę taip pat 0:1 pripažino varžovų pranašumą, bet "Sūduvos" strategas Gedeminas Jarmalavičius tikina, kad komanda neprarado optimizmo ir Danijoje sieks revanšo.

- Pirmąsias UEFA Europos lygos antrojo kvalifikacinio etapo rungtynes "Sūduvos" futbolininkai savo aikštėje "Randers" ekipai pralaimėjo 0:1. Kokia tikimybė svečiuose atsirevanšuoti ir iškopti į kitą etapą?, - paklausėme G. Jarmalavičiaus.

- Mes dar nieko nepraradome, tikimybė pasiekti teigiamą rezultatą visada yra. Mačo Danijoje baigtis priklausys nuo daugelio faktorių - kaip varžovai rungtyniaus, kaip jie mums leis žaisti, kaip "Sūduva" žais. Po pirmosios dvikovos "Randers" turi pranašumą, tačiau mes išsamiai išanalizavome varžovų žaidimą. Esame gerai nusiteikę, pasirengę siekti norimo rezultato.

- Per rungtynes Marijampolėje aikštė buvo įmirkusi, abi komandos negalėjo pademonstruoti techniško futbolo. Ar tai nesutrukdė susidaryti objektyvios nuomonės apie "Randers"?

- Prie įmirkusios aikštės greičiau prisitaikė svečiai iš Danijos. Mūsų vyrai apsiprato tik antrajame kėlinyje. Tada "Sūduva" turėjo iniciatyvą ir demonstravo kitokį žaidimą.

Apie varžovus tikrai nesame susidarę klaidingos nuomonės, juo labiau kad jų žaidimą buvome analizavę ir anksčiau, kai peržiūrėjome vaizdajuostes. Po mačo Marijampolėje "Randers" futbolininkų stipriąsias ir silpnąsias puses žinome dar geriau. Neabejoju, kad varžovai mūsų žaidimą taip pat smulkiai išstudijavo.

- Sakote, kad žinote varžovų silpnąsias ir stipriąsias puses. Galite detalizuoti?

- "Randers" - labai stipri komanda, tačiau jos gynybos grandis, ypač vidurio, ne be priekaištų. Varžovų vidurio saugas patyręs, bet jau vyresnio amžiaus, todėl yra lėtokas. Danijos komanda pavojinga tuo, kad žaidžia labai drausmingai, laiku grįžta į gynybą, iš jos greitai pereina į ataką.

- "Sūduva" žaisti atsakomųjų rungtynių iškeliaus stipriausios sudėties?

- Taip, visi futbolininkai sveiki ir optimistiškai nusiteikę.

- Ar starto sudėtyje žais tie patys futbolininkai, kurie rungtynes pradėjo ir Marijampolėje?

- Dar tiksliai pasakyti negaliu, bet jau esu numatęs kai kurių pakeitimų. Bus truputį kitoks ir žaidėjų išsidėstymas. Manau, svečiuose geriau seksis rungtyniauti Sergejui Koziuberdai. Ukrainietis - smulkaus kūno sudėjimo, todėl jam permirkusioje aikštėje grumtis su fiziškai galingesniais varžovais buvo labai sunku. Normalioje aikštėje S. Koziuberda galės pademonstruoti savo stipriąsias savybes.

Labai norime nenuvilti savo gerbėjų, esame optimistai ir tikimės sėkmės. Visiems būtų labai smagu, jei į Marijampolę atvyktų "Hamburg". Šis Vokietijos klubas Suvalkijos sostinėje dar niekada nesilankė.