Pergalingas rungtynių įvartis krito anksti – 29-ąją rungtynių minutę. Puikiu, stipriu smūgiu į apatinį dešinį vartų kampą pasižymėjo Madrido „Real“ gynėja ir Ispanijos rinktinės kapitonė Olga Carmona.

Toliau sekęs žaidimas buvo labai abipusis, Anglijos futbolininkės gynėsi su disciplina ir puolė į kontratakas, o ispanės ramiai kontroliavo, perdavinėjo kamuolį ir mėgavosi žaidimu.

Ispanės turėjo šansą uždaryti rungtynes 70-ąją minutę, kai Anglijos rinktinės lyderė Keira Walsh neapdairiai sužaidė ranka savo baudos aikštelėje ir padovanojo varžovėms 11 m baudinį. Ispanijos žvaigždė Jennifer Hermoso stojo prie žymos, tačiau jos smūgį atrėmė Mary Earps.

Tai įkvėpė Anglijos komandą toliau spausti varžoves ir kovoti dėl pirmo titulo savo rinktinės istorijoje, tačiau ispanės atsilaikė ir triumfavo.

Finalinis švilpukas

Tai buvo pirmas finalas planetos pirmenybėse abiejoms rinktinėms.

Ispanija tapo penkta šalimi, kuri yra laimėjusi FIFA moterų pasaulio čempionatą. Keturis kartus šiose pirmenybėse triumfavo JAV rinktinė, du kartus – Vokietija ir po vieną kartą – Ispanija, Japonija ir Norvegija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)