Šioje poroje varžovėms nė iš tolo neprilygę žalgiriečiai dviejų mačų seriją pralaimėjo bendru rezultatu net 0:7.

Tuo metu nugalėjusi „Ferencvaroš“ ekipa automatiškai pateko į grupių varžybas, kuriose pirmą kartą istorijoje pernai žaidė ir Vladimiro Čeburino auklėtiniai.

Nuo praėjusios savaitės susitikimo Vilniuje žaliai-baltų starto sudėtyje įvyko net šeši pasikeitimai (bene įdomiausias jų – Jurijaus Kendyšo nustūmimas į gynybą), bet net ir tokios ryškios permainos jokios naudos nedavė. Kaip ir tai, kad į rikiuotę grįžo pirmąją dvikovą dėl anksčiau gautos raudonos kortelės praleidęs puolėjas Mathiasas Oyewusi.

Tiesa, šį sykį „Žalgiriui“ negalėjo padėti sostinėje išvarytas saugas Nicolasas Gorobsovas ir susižeidęs Liviu Antalis. Taip pat neregistruotas buvo Adama Fofana.

Jau 4 minutę šeimininkus į priekį išvedė Adama Traore, vėliau dar sykį pasižymėjęs ir antrojo kėlinio pradžioje, 48 min.

42 min. 11 metrų baudinį realizavo Barnabas Varga.

O dar pirmojo kėlinio viduryje, 23 min., buvo pakeistas traumą patyręs svečių vartininkas Edvinas Gertmonas.

Rungtynių eiga:

Rungtynės prasidėjo nesėkmingai – varžovai įmušė po pirmos pavojingos atakos. 4 min. greitoje atakoje A. Traore pabėgo dešiniu kraštu ir atsidūręs vienas prieš vieną smūgiavo tiksliai.

9 min. po žalgiriečių kampinio M. Oyewusi galva smūgiavo pro šalį.

11 min. pabėgęs nuo gynėjų iš baudos aikštelės prieigų kamuolį per vartininką bandė permesti B. Vargas, bet E. Gertmonas užsiėmė gerą poziciją ir kamuolį sugavo.

Pirmojo kėlinio viduryje „Žalgiriui“ teko atlikti priverstinį keitimą – dėl traumos rungtynių nebegalėjo tęsti E. Gertmonas.

25 min. iš dešinio krašto pavojingai smūgiavo A. Traore, kamuolys rikošetu praskriejo šalia vartų.

32 min. šansą turėjo vilniečiai, bet po P. Mamičiaus perdavimo iš kairio krašto M. Oyewusi galva nepavyko nukreipti kamuolio į vartus.

35 min. pavojingą šeimininkų saugo A. Traore reidą nutraukė N. Hnidas, o atakai tęsiantis C. Makreckis iš krašto mušė netiksliai.

40 min. prasiveržęs viduriu iš 22 metrų smūgiavo O. Buffas, kamuolį sugavo vartininkas.

41 min. šeimininkai savo persvarą padidino. Teisėjas užfiksavo N. Hnido pražangą baudos aikštelėje ir baudinį nuo 11 metrų žymos realizavo B. Vargas.

Priešpaskutinę kėlinio minutę pavyko apsiginti nuo pavojingų varžovų smūgių.

Antrojo kėlinio pradžioje pavojingai iš dešinio krašto smūgiavo M. Oyewusi, kamuolio šalia vartų vos nepasiekė O. Buffas.

48 min. varžovai įmušė trečią įvartį. Po netikslaus N. Hnido perdavimo „Ferencvaros“ perėmė kamuolį ir dešiniajame baudos aikštelės krašte kamuolį gavęs laisvas A. Traore mušė tiksliai.

52 min. šeimininkai įmušė dar vieną įvartį, tačiau po VAR peržiūros jis nebuvo įskaitytas.

63 min. iš baudos aikštelės prieigų smūgiavo T. Nguenas, kamuolį sugavo T. Duka.

70 min. iš toli netiksliai smūgiavo J. Kendyšas. 72 min. varžovų vartininkas atrėmė A. Novikovo tolimą smūgį kaire koja iš dešinio krašto.

85 min. baudos aikštelėje pavojingai smūgiavo C. Ramirezas, kamuolys skriejo virš vartų.

Dvikovą žalgiriečiams teko baigti turint žaidėju mažiau – iki pagrindinio laiko pabaigos likus kelioms minutėms traumą patyrus N. Hnidui keitimų limitas jau buvo išnaudotas.

87 min. iš kairio krašto smūgiavo M. Ben Romdhane, kamuolį kojomis atmušė T. Duka. Prasidėjus pridėtiniam laikui jis taip pat atrėmė C. Ramirezo smūgį.

„Ferencvaroš“ komandą žalgiriečiai sutiko ir 2021-ųjų UEFA Čempionų lygos atrankoje. Tuomet varžovams buvo nusileista abu kartus (0:2, 1:3).

Šiemet žalgiriečiai savo kelionę Europoje tai pat pradėjo nuo UEFA Čempionų lygos kvalifikacijos, kurioje startavo sunkia pergale 2:1 (0:0 ir 2:1) prieš Šiaurės Makedonijos čempionę „Strugą“.

Tuomet žaliai-balti garbingai sukovojo su Stambulo „Galatasaray“ ekipa (2:2 ir 0:1), o iškritę į UEFA Europos lygos atranką bendru rezultatu net 1:8 (1:3 ir 0:5 neprilygo Geteborgo „Hacken“ kolektyvui iš Švedijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją