Ispanijoje išsisprendė paskutiniojo bilieto į kito sezono UEFA Čempionų lygą likimas. Jį išplėšė „Valencia“ ekipa, svečiuose 2:0 nugalėjusi „Valladolid“.

Po įvartį nugalėtojams mušė Carlosas Soleras ir Rodrigo.

Marcelino auklėtiniai su 61 tašku iškovojo ketvirtąją vietą. Jiems paslaugą padarė penktoje vietoje likusi „Getafe“, paskutiniajame ture 2:2 sužaidusi su „Villarreal“.


„Getafe“ ekipai ketvirtąją vietą galėjo padovanoti pergalė trijų įvarčių skirtumu.

Kartu su „Getafe“ bilietą į kito sezono Europos lygos grupių etapą iškovojo tiek pat taškų (59) surinkusi „Sevilla“, kuri paskutiniajame ture 2:0 įveikė Bilbao „Athletic“.

„Athletic“ klubas dėl šios nesėkmės prarado teisę žaisti Europos lygos atrankoje.

Septintoji vieta ir teisė dalyvauti Europos lygos atrankoje atiteko Barselonos „Espanyol“ futbolininkams, kurie 2:0 pranoko „Real Sociedad“.

Katalonai surinko po lygiai taškų su baskais (po 53), tačiau užėmė aukštesnę vietą dėl geresnio įvarčių santykio.

Kitose 38-ojo turo rungtynėse Madrido „Atletico“ 2:2 sužaidė su „Levante“, o „Celta“ tokiu pačiu rezultatu – su „Rayo Vallecano“, „Alaves“ 2:1 pranoko „Girona“ klubą, o „Huesca“ 2:1 nukovė „Leganes“.

Tapo aišku, jog „Girona“, „Huesca“ ir „Rayo Vallecano“ kitą sezoną žais antrojoje šalies lygoje.

Tuo metu Prancūzijos čempionate lyderių ketvertas kelialapius į Europos turnyrus jau yra išsidalinęs anksčiau, todėl bene didžiausia intriga lieka Kyliano Mbappe įvarčių kraitis bei kova dėl išlikimo.

Čempionės titulą užsitikrinusi Paryžiaus „Saint Germain“ komanda namuose 4:0 sutriuškino „Dijon“. Po šių rungtynių Thomaso Tuchelio kariauna atsiėmė lygos nugalėtojų trofėjų.

Šeimininkai jau ketvirtąją minutę pirmavo 2:0 po tikslių Edisono Cavani ir Angelio Di Maria smūgių, o antrajame kėlinyje persvarą padvigubino du K. Mbappe įvarčiai.

Po trijų mačų diskvalifikacijos sugrįžęs jaunasis puolėjas tęsia kovą dėl Europos auksinio batelio.

20-mečio sąskaitoje – 32 įvarčiai nacionaliniame čempionate. Jis 2 tiksliais smūgiais atsilieka nuo rezultatyviausio Ispanijos lygos žaidėjo Lionelio Messi.

34 įvarčius „La Liga“ pirmenybėse įmušęs argentinietis Europos auksinį batelį laimėjo pastaruosius du sezonus ir net penkis kartus per visą savo karjerą.

Paskutinėse sezono rungtynėse L. Messi atstovaujama „Barcelona“ žais su „Eibar“, o PSG varžovais bus „Reims“.

Šeštadienį sostinės klubo nugalėta „Dijon“ ekipa prarado šansus išsikapstyti iš iškritimo zonos. Į antrąją lygą ji kris su „Guingamp“ komanda, kuri 2:2 sužaidė su „Nimes“.

Iš 18-osios pozicijos paskutiniajame ture dar mėgins pakilti „Caen“ komanda, kuri 0:4 nusileido „Lyon“.

Saugiau jau gali pasijausti nuo dugno atsiplėšę ir į šešioliktąją vietą pakilę „Monaco“ futbolininkai, kurie pergalės 2:0 dėka nustūmė „Amiens“ į septynioliktąją poziciją.

Kitose šeštadienio rungtynėse „Marseille“ 5:2 sutriuškino „Toulouse“, „Rennes“ 2:0 įveikė „Strasbourg“, „St Etienne“ 3:0 nepasigailėjo „Nice“, „Montpellier“ ir „Nantes“ sužaidė 1:1, „Reims“ 1:0 palaužė „Bordeaux“, o „Lille“ 5:0 sutalžė „Angers“.


Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją