UEFA futbolininkui skyrė tik simbolinę – 5 tūkstančių eurų baudą, nors buvo manoma, kad jam bus skirta ilga diskvalifikacija.

„Žaidėjai neturi demonstruoti savo rūbų su politiniais, religiniais ir asmeninio pobūdžio šūkiais, taip pat vengti reklaminio pobūdžio turinio“, – oficialiai pareiškė UEFA.

Primename, kad D. Tarasovas išsišoko pasibaigus UEFA Europos lygos rungtynėms tarp Maskvos „Lokomotiv“ ir Stambulo „Fenerbahče“. Tąsyk jis nusimetė savo žaidybinius marškinėlius po kuriais vilkėjo dar vienus – su Rusijos prezidento V. Putino atvaizdu.

Toks išsišokimas sukėlė „Fenerbahče“ klubo fanų didžiulį pyktį. Rusijos ir Turkijos politiniai santykiai yra įtempti nuo tada, kai lapkritį turkai numušė rusų lėktuvą, kuris, kaip įtariama, įsibrovė į šios šalies teritoriją. Nuo tada tęsiasi nuolatinis V. Putino ir Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano žodžių karas dėl padėties Sirijoje.

„Pats mandagiausias prezidentas“, – skelbė užrašas ant D. Tarasovo marškinėlių.

Vėliau pats futbolininkas paaiškino, kodėl apsivilko tokius marškinėlius.

„Tai – mano prezidentas. Aš jį gerbiu ir nusprendžiau pademonstruoti, kad jis nuolat yra su manimi ir aš esu pasirengęs jį remti. Kas buvo parašyta ant marškinėlių ir yra viskas, ką aš norėjau pasakyti“, – dėstė jis.

Tuo metu pats „Lokomotiv“ klubas D. Tarasovą anksčiau nubaudė kur kas solidesne bauda. Skelbiama, kad klubas jo algą apkarpė vienkartine – 300 tūkst. eurų suma.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)