Pirmame turnyro susitikime mūsiškiai 2:1 (1:0) palaužė Azerbaidžano komandos pasipriešinimą.

Lietuva su 4 taškais tapo vienvalde C grupės lydere. Sausio 13-ą (11 val.) Lietuvos rinktinė baigs grupės varžybas dvikova su Kazachstano komanda.

Slovakija (U18) 0 - 0 Lietuva (U18)

Lietuva: Pijus Petkevičius, Kipras Kažukolovas, Tadas Paulikas, Deividas Raulinaitis, Matas Voronko, Tomas Janušauskas (46 min. Domantas Vitkus), Andrius Lučauskas (66 min. Deividas Mikalauskas), Domantas Putrius, Matas Ramanauskas (81 min. Martynas Vasiliauskas), Edgaras Utkus, Džiūgas Sūnelaitis (66 min. Titas Aukštuolis).

Po pergalingų rungtynių prieš Azerbaidžaną, trečiadienio susitikime vyriausiasis treneris Vytautas Vaškūnas starto sudėtyje atliko tris keitimus.

Susitikime daugiau pavojingų epizodų buvo užfiksuota pirmame kėlinyje, kai progų turėjo tiek lietuviai, tiek slovakai. 18-ą minutę pastarieji galėjo išsiveržti į priekį, bet smūgiavo tiesiai į vartininką Pijų Petkevičių. Po dviejų minučių Lietuva atsakė savo išpuoliu, kuriame Džiūgas Sūnelaitis atliko perdavimą į baudos aikštelę, bet Edgarui Utkui nepavyko realizuoti puikios galimybės ir jis smūgiavo šalia vartų.

Slovakai grasino mūsiškių vartams, bet P. Petkevičius gelbėjo savo komandą. Tuo tarpu lietuvių saugas E. Utkus, įmušęs pirjame susitikime baudos smūgį, 35-ą minutę vėl buvo arti įvarčio. Po jo baudos smūgio iš 25-ių metrų į dešinį kampą skriejusį kamuolį atrėmė vartininkas.

Antrame kėlinyje Slovakija padidino spaudimą, tačiau iš to išpešti jiems nieko nepavyko. Rungtynės baigėsi lygiosiomis 0:0. Geriausiu žaidėju Lietuvos komandoje išrinktas Domantas Putrius.

C grupės turnyro lentelė:

1. Lietuva21102:14
2. Kazachstanas20202:22
3. Slovakija20200:02
4. Azerbaidžanas20113:41

Į kitą varžybų etapą, kur bus kovojama dėl apdovanojimų, pateks dvi geriausios grupės komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)