Visus tris įvarčius mūsiškiams pelnė Titas Aukštuolis (32-ą, 42-ą ir 83-ią min.).

Santykį (1:1) 34-ą min. buvo išlyginęs iranietis Allahyaras Seyedas.

Šiame susitikime lietuvių trenerių štabas nusprendė suteikti progą turnyre dar nežaidusiam vartininkui Kornelijui Smilingiui, kuris pakeitė Pijų Petkevičių.

Abi komandos nevengė atviro žaidimo, o 26 minutę pirmą rimtą progą įmušti turėjo iraniečiai. Komandos kapitonas Kipras Kažukolovas numušė kamuolį nuo vartų linijos. Į tai lietuviai po keturių minučių atsakė savuoju išpuoliu – Edgaras Utkus atakos krašte išniro vienas prieš vartininką, bet pastarasis atrėmė smūgį.

32 minutę Lietuvos ekipai pavyko išsiveržti į priekį. Po kampinio mūsų komanda sukūrė pavojingą situaciją baudos aikštelėje, pirmą K. Kažukolovo smūgį atrėmė vartininkas, bet galų gale T. Aukštuolis pasinaudojo tuo, kad kamuolys atšoko jam, ir iš arti smūgiavo tiksliai.

Visgi jau po kelių minučių Iranui pavyko išlyginti rezultatą. Varžovų puolėjas sulaukė aukšto perdavimo baudos aikštelės centre ir tiksliai smeigė kamuolį galva į K. Smilingio ginamus vartus.

Tačiau lietuviai nemažino apsukų ir toliau grasino oponentų vartams, kol pasiekė antra įvartį. Prieš pertrauką kontratakoje T. Aukštuolis spurtavo į priekį dešiniajame krašte, įsiveržė į baudos aikštelę, ir, nors iš pradžių smūgiuoti nepavyko, gavęs antrą progą stipriu smūgiu pasiuntė kamuolį į viršutinį vartų kampą.

Po pertraukos žaidimo tempas kiek nuslopo, bet lietuviai tvirtai laikė vadeles savo rankose. 83 minutę pergalė buvo įtvirtinta. Irano vartininkas suklydo atlikdamas perdavimą ir kamuolį prisivijęs T. Aukštuolis pelnė savo „hat-tricką“.

Lietuva triumfavo 3:1 - tai Vytauto Vaškūno auklėtiniams buvo trečioji pergalė turnyre. Lietuviai patyrė tik vieną pralaimėjimą, tačiau užėmė 13-ąją vietą.

Lietuva (U18) 3 - 1 Iranas (U18)

32' Titas Aukštuolis [1 - 0]
34' Allahyar Seyed [1 - 1]
42' Titas Aukštuolis [2 - 1]
83' Titas Aukštuolis [3 - 1]

Lietuva (U18): Kornelijus Smilingis, Kipras Kažukolovas, Tadas Paulikas, Arnas Borodinas (46' Matas Voronko), Andrius Lučauskas (23' Tomas Janušauskas, 89' Mikalauskas Deividas), Domantas Putrius (36' Ronaldas Misiūnas), Matas Ramanauskas, Edgaras Utkus, Martynas Vasiliauskas, Domantas Vitkus (46' Džiūgas Sūnelaitis), Titas Aukštuolis (89' Deividas Mikalauskas).

15-ą vietą turnyre užėmė Tadžikistanas, penktadienį 1:0 (0:0) laimėjęs prieš Indiją. Įvartį 80-ą min. įmušė Umarjonas Šaripovas.

Turnyro lentelė dėl 13-16 vietų:

13. Lietuva
14. Iranas
15. Tadžikistanas
16. Indija

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)