Australai įtemptame mūšyje 1:0 palaužė Tuniso futbolininkus ir pasaulio čempionate iškovojo pergalę po 12 metų pertraukos.

2010 metais australai buvo įveikę serbus, o 2014 ir 2018 metų čempionatuose jie liko be laimėjimų.

Rungtynių kontrolė nuo pirmų minučių priklausė Australijos futbolininkams, o 23-ąją minutę australai tai pavertė ir įvarčiu: Mitchellas Duke'as sudėtingu smūgiu pasižymėjo galva ir išvedė savo komandą į priekį 1:0.

Po įvarčio puolėjas tribūnoms ir TV kameroms rodė specialų ženklą. Po dvikovos australų didvyris paaiškino, kam jis buvo skirtas ir ką jis reiškia.

„Kai patekau į rinktinę kovoms Katare, kalbėjau su sūnumi.

Reikia tikėti, kad pelnysi įvartį, tad pasakiau sūnui, kad kai įmušiu įvartį, šia akimirka pasidalinsiu su juo.

Tai raidė „J“, pirmoji jo vardo raidė“, – po dvikovos specialų ženklą paaiškino įvarčio autorius.

„Dar nemačiau, ar jis man taip pat siuntė (tą pačią raidę) stadione. Tai akimirka, kuri man bus labai brangi visą gyvenimą“, – prisipažino M. Duke'as.

Ir vėliau fotokameros patvirtino: sūnus pasižymėjusiam tėvui taip pat rodė sutartą raidę.


Australijos rinktinės strategas Grahamas Arnoldas priminė auklėtiniams, kad kol kas dar nieko nepasiekta.

„Pasakiau žaidėjams, kad labai jais didžiuojuosi, bet šiuo metu nieko nepasiekėme. Esame čia ir norime žengti kaip įmanoma toliau. Nenoriu, kad žaidėjai pasiduotų emocijoms, nemiegotų visą naktį ir naršytų socialiniuose tinkluose. Noriu, kad jie atsigautų ir susikauptų“, – kalbėjo strategas.

Paskutiniame ture lapričio 30-ą 17 val. prancūzai susitiks su Tunisu, danai – su australais.

Australams pakaktų lygiųjų siekiant išsaugoti antrą vietą, danams privaloma pergalė.

Tunisas antrą vietą užimtų tuo atveju, jei rezultatyvioje kovoje įveiktų prancūzus, danai – australus, tokiu atveju abi rinktinės surinktų po 4-is taškus ir antrą vietą lemtų geresnis įvarčių santykis.


Standings provided by Sofascore

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją