Bulgaras dar prieš vykdamas į Lietuvą įsigijo bilietą Dariaus ir Girėno stadiono C sektoriaus pirmo aukšto tribūnose. Nors vyras tikėjosi, kad vieta pirmajame aukšte suteiks galimybę būti arčiau aikštės, tokio pranašumo bilietas jam nesuteikė, be to, jį kiek nuvylė pirmojo aukšto tribūnose prieš žiūrovų vietas įrengta geležinė tvora.

„Geležinės grotos kiek erzina ir trukdo stebėti futbolą. Tiesa, už grotų neužtrukau – džiaugiuosi, kad stadione dar buvo likę šiek tiek laisvų vietų, todėl po pirmųjų minučių radau sau vietą antrajame aukšte ir galėjau mėgautis patirtimi puikiame stadione“, – sakė Ivanas, atskleidęs, kad atvykti į Lietuvą nusprendė sužinojęs būtent apie renovuotą Dariaus ir Girėno stadioną.

„Bulgarijos žiniasklaida skelbė, kad rungtynės vyks geriausiame Lietuvos stadione, kurio neseniai įvykusi renovacija kainavo 43 milijonus eurų. Anksčiau jau lankiausi stadione Vilniuje, todėl norėjau įvertinti, kokį progresą lietuviai sugebėjo padaryti. Žingsnis į priekį išties didelis – stebėti futbolą Kaune yra daug maloniau negu Vilniuje.“

Ivanas, praeityje pats žaidęs antrajame Bulgarijos futbolo divizione, per savo gyvenimą yra aplankęs ne tik visus savo šalies stadionus, bet ir eilę įvairių stadionų užsienyje, daugiausiai Vokietijoje, kur vyras praeityje gyveno beveik dešimtmetį. Stadionas Kaune mintimis sugrąžino jį į Niurnbergą.

Grotos Dariaus ir Girėno stadione

„Iš visų stadionų, kuriuos esu aplankęs, šis man labiausiai priminė „Nurnberg“ klubo stadioną. Stadionas Vokietijoje talpina triskart daugiau sirgalių, bet vaizdas stadione labai panašus, ten stadionas taip pat pritaikytas lengvosios atletikos reikmėms. Bulgarijoje tai yra retas reiškinys. Pavyzdžiui, mano palaikoma Sofijos „Levski“ komanda savo stadione netgi panaikino lengvosios atletikos infrastruktūrą tam, kad galėtų įrengti daugiau sėdimų vietų žiūrovams“, – pasakojo bulgaras.

„Nors dydžiu ir neprilygsta pagrindiniams Bulgarijos stadionams, Dariaus ir Girėno stadionas mane tikrai sužavėjo. Prie autentiškos sporto patirties prisideda tai, kad stadionas yra pačioje parko širdyje. Tai tikrai palieka didelį įspūdį. Dar mane nustebino ir šviesos – įdomu tai, kad prožektoriai įrengti ant stogo šonų. Tai atrodo tikrai gerai“, – kalbėjo Ivanas.

Atvykęs į Dariaus ir Girėno stadioną, bulgaras nustebo nesutikęs didesnės grupelės organizuotų savo šalies rinktinės fanų. Kaune rungtynes stebėjo keliolika pavienių bulgarų sirgalių, todėl stadione buvo vos kelios Bulgarijos vėliavos. Vis dėlto vienišas Ivanas nebuvo – draugiškai su juo sveikinosi ir ranką spaudė lietuviai.

„Atvykęs į Kauną supratau, kad tikrai patekau į futbolo šventę. Jaučiau, kad žmonės džiaugiasi ir didžiuojasi šiuo atnaujintu stadionu. Lietuvių sirgaliai buvo draugiški, ne vienas man spaudė ranką tardamas „sveikas atvykęs“. Dėkoju lietuviams už šiltą priėmimą, linkiu jums šiame stadione pasiekti didelių pergalių tiek nacionaliniu, tiek klubiniu lygiu.“

„Europos futbolo mylėtojai nuo šiol privalo pasižymėti Lietuvą savo žemėlapiuose. Štai bulgarai, kurie svarstė atvykti, bet to nepadarė, turėtų gailėtis. Kai kurie žmonės sakė, kad atvykti į Lietuvą nepatogu. Vis dėlto kelionė iš Sofijos su persėdimu Varšuvoje truko vos kelias valandas, tikrai neužtruko. Iš Vilniaus į Kauną atvykti taip pat nesudėtinga.

Kalbant trumpai, Lietuva futbolo fanams siūlo aukšto lygio patirtį. Neišsiplėsiu, bet man labai patiko ir tai, ką stadione galėjau įsigyti – pradedant nuo šaliko, baigiant nebrangiu alumi ir šauniu užkandžiu – kepta duona... turbūt su kažkokiomis žolelėmis ir sviestu? Labai skanu“, – šypsojosi svečias iš Bulgarijos.

Ivanas taip pat pasidalino įspūdžiais apie tai, ką šeštadienį 1:1 rezultatu pasibaigusių rungtynių metu pamatė aikštėje.

„Tikėjausi, kad mano šalies rinktinė turės iniciatyvą, ypač po Lasicko raudonos kortelės, tačiau savo dominavimo nesugebėjome materializuoti niekuo daugiau nei 20 kampinių ir daugybe perdavimų iš kraštų. Solidžiai žaidė jūsų vidurio gynėjai ir ypač vartininkas Gertmonas. Manau, kad lygiosios buvo teisingiausias rezultatas.

Jau daugiau nei dešimtmetį Bulgarijos futbolas smunka, o tą pridengia tik pavieniai laimėjimai klubiniu lygmeniu. Vis dėlto dabartinės rinktinės amžiaus vidurkis yra vos 23 metai, todėl tikiuosi, kad žaidėjai ir toliau profesionaliai bei asmeniškai tobulės ir netolimoje ateityje sugrąžins Bulgariją į Europos čempionatą pirmą kartą nuo 2004 metų.“

Nors vyko į Kauną, dvi naktis Ivanas spėjo praleisti Vilniuje, todėl interviu pabaigoje bulgaras šiltai atsiliepė ir apie sostinę.

„Vilnius išlieka toks pat gyvybingas ir žavus, kokį jį prisiminiau iš ankstesnio apsilankymo. Istorinis miesto senamiestis, šiuolaikinė architektūra ir meninė išraiška parkuose bei gatvėse palieka puikius įspūdžius. O svarbiausia – žmonės, lietuviai yra šaunūs. Siunčiu linkėjimus visiems sutiktiems lietuviams, ypač Ramūnui ir Eglei, kuriems dėkoju už puikų smiginio vakarą!“


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją