Kovinga kaimynų dvikova LFF stadione baigėsi lygiosiomis 2:2 (1:0).

Lietuvos rinktinė atliko daugiau smūgių (12:8), dažniau pataikė ir į vartus (5:3).

Tuo metu baltarusiai kėlė daugiau kampinių (7:3) ir dėl sėkmingos atkarpos antrame kėlinyje ilgiau kontroliavo kamuolį (57 proc.).

„Kovingos lygiosios, brangus taškas. Ar galėjome daugiau? Pirmavome, bet nesugebėjome išlaikyti persvaros. Pertraukos metu tikrai nesvaigome, kad jau laimėjome, grįžome į aikštę rimtai nusiteikę.
Bet galbūt pritrūko fizinių jėgų, ir buvome už tai nubausti.

Keitimai rungtynių pabaigoje mus atgaivino, leido palaikyti „aukštą“ spaudimą. Atsilikdama komanda parodė charakterį, parodė, kad šiandien gali spręsti rimtesnius uždavinius“, – vertino Lietuvos ekipos strategas Valdas Urbonas.

Lietingame Vilniuje jo auklėtiniai mačo pradžioje jautėsi kur kas jaukiau.

7-ą min. šūviu iš baudos aikštelės krašto šeimininkus į priekį išvedė pastaruoju metu įvarčius konvejeriu mušantis Arvydas Novikovas. 29-erių atakuojantis saugas įsitvirtino trečioje visų laikų rezultatyviausių Lietuvos rinktinės žaidėjų sąrašo vietoje (11 įvarčių), aplenkęs karjerą jau baigusį Edgarą Jankauską (10 įv.).


Pirmame kėlinyje lietuviai ir toliau stengėsi žaisti aktyviai, patys kurdami atakas ir spausdami varžovus po visą aikštę. Tačiau po pertraukos žaidimo pusiausvyra ėmė keistis nepalankia linkme.

59-ą min. nuo 11 m žymos rezultatą išlygino Vitalijus Lisakovičius. Baudinys buvo skirtas už Egidijaus Vaitkūno lengvabūdišką pražangą gaudant pro šoną prasmukusį oponentą.


66-ą min. po kampinio lietuvių baudos aikštelėje užsilikęs gynėjas Aleksandras Sačivka laimėjo oro dvikovą ir galva antrą kartą pasiuntė kamuolį į Tomo Švedkausko ginamus vartus.


Kėliniui įpusėjus V. Urbonas atliko net tris keitimus vienu ypu. Ant suolo pasodinta buvo ir ekipos lyderys A. Novikovas. Pastarasis dar pirmame kėlinyje pajuto skausmus, kurie jį akivaizdžiai varžė.

„Galbūt reikėjo Arvydą anksčiau pakeisti, bet jis davė ženklą, kad gali toliau žaisti. Kad tai turėjo įtakos iniciatyvos atidavimui, nedrįsčiau teigti“, – pažymėjo V. Urbonas.

Kaip ten bebūtų, naujos pajėgos davė vaisių.

75-ą min. kontratakos smaigalyje atsidūręs Karolis Laukžemis atsilaikė spaudžiamas gynėjų ir šaltakraujiškai nuginklavo Baltarusijos vartų sargą Jegorą Chatkevičių.


„Tokios rungtynės grūdina visą komandą. Džiaugiuosi, kad mūsų pasitikėjimas savimi dabar yra reikiamo lygio, jis akivaizdžiai matomas. Vertinant bendrai, manau, kad lygiosios šiandien buvo teisingas rezultatas“, – komentavo V. Urbonas.

Kiek kitokios nuomonės – jo tiesioginis oponentas M. Markhelis.

„Buvo sunku psichologiškai pasiruošti šioms rungtynėms dėl pralaimėjimo Gruzijoje. Viskas suprantama, nieko dėl to nekaltinu. Mums vėl nepavyko pirmas kėlinys, bet antrame visiškai pelnytai sumušėme du įvarčius. Manau, kad pagal savo žaidimą po pertraukos užsitarnavome pergalės, tad nesu patenkintas galutiniu rezultatu“, – pareiškė 54-erių specialistas.

Praėjusį ketvirtadienį jo auklėtiniai Tbilisyje pralaimėjo Europos čempionato atrankos rungtynes Gruzijos ekipai 0:1 ir pasitraukė iš kovos dėl vietos į kitus metus perkeltame pirmenybių finaliniame etape.

Psichologiškai baltarusiams turėtų būti nelengva ir dėl jau du mėnesius besitęsiančios politinės suirutės Minske, tačiau liesti šią temą M. Markhelis atsisakė.

„Atvažiavome čia žaisti futbolo, todėl klausimai apie situaciją Baltarusijoje nėra teisingi, nenorėčiau apie tai diskutuoti. Manau, kiekvienas žaidėjas turi savo nuomonę apie tai, tačiau jie profesionalai. Mes atvažiavome tik žaisti futbolo“, – nukirto treneris.

Rungtynių Lietuva - Baltarusija statistika

Kitose sekmadienio UEFA Tautų lygos C diviziono 4-os grupės rungtynėse Kazachstanas ir Albanija išsiskyrė be įvarčių. Tad įpusėjus varžyboms visos keturios pogrupio komandos yra surinkusios po 4 taškus.

Ateinantį trečiadienį lietuvių laukia dar vienos Tautų lygos rungtynės savoje aikštėje su Albanija.

Primename, kad rugsėjį pirmuose turuose Lietuvos rinktinė namie nusileido Kazachstanui (0:2) ir išvykoje netikėtai įveikė Albaniją (1:0). Anksčiau šią savaitę sužaistose draugiškose rungtynėse V. Urbono treniruojama ekipa Taline 3:1 nugalėjo Estiją.

Savo ruožtu, baltarusiai pasirodymą Tautų lygoje pradėjo nesėkme 0:2 namie prieš albanus ir pergale 2:1 svečiuose prieš kazachus.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)