Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas po to, kai sekmadienio, spalio 15-osios, vėlų vakarą du nuo alkoholio apsvaigę Vengrijos piliečiai sostinės Didžiojoje gatvėje nuo vieno pastato fasado nuėmė Ukrainos vėliavą, kitų žmonių akivaizdoje ją įdėjo į šiukšlių dėžę ir apspjaudė. Vyriškiai buvo sulaikyti, kai apie jų veiksmus policiją informavo praeiviai.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad 26-erių ir 36-erių metų užsieniečiai į Lietuvą buvo atvykę stebėti Lietuvos ir Vengrijos futbolo rinktinių rungtynių. Jie negalėjo paaiškinti, kodėl išniekino Ukrainos vėliavą.

Įvertinusi tyrimo metu gautus duomenis, tai, kad Vengrijos piliečiai pripažino savo kaltę ir nuoširdžiai gailėjosi, prokurorė kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės teismą dėl proceso užbaigimo baudžiamuoju įsakymu, prašydama užsieniečius pripažinti kaltais dėl užsienio valstybės vėliavos išniekinimo ir jiems skirti galutines bausmes – baudas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)