Po rezultatu 3:3 Madride pasibaigusio įvarčių fejerverko Mančesteryje žiūrovai vėl išvydo lygiaverčių konkurentų kautynes – tik jau ne tokias rezultatyvias.

12-ą min. Rodrygo pakartotiniu smūgiu išvedė į priekį svečius, o netrukus dvi galimybes turėjęs Erlingas Haalandas savojo atsakymo nepateikė – po vieno jo smūgių galva kamuolys pokštelėjo į skersinį.

Antrame kėlinyje laikrodis Josepo Guardiolos brigadai tiksėjo vis garsiau, vis dėlto ji žaidė kantriai ir savo pasiekė.

Baudos aikštelėje nesėkmingai sužaidus Antonio Rudigeriui, 76-ą min. kamuolį į tinklą nukreipė Kevinas De Bruyne. Tiesa, belgas išnaudojo tik vieną iš kelių dėkingų progų.

„Real“ apsigynė iki pagrindinio rungtynių laiko pabaigos, rezultatas nekito ir pratęsime – nepaisant 18 šeimininkų kampinių ir 34 smūgių, iš kurių svečių vartų sargas iš Ukrainos Andrejus Luninas atrėmė 11.

Baudinių seriją sėkmingiau pradėjo jo tiesioginis oponentas Edersonas, atlaikęs „Real“ veterano Lukos Modričiaus šūvį. Bet netrukus A. Lunino nepergudravo nei Bernardo Silva, nei Mateo Kovačičius.

O A. Rudigeris paskutiniu baudiniu užtrenkė duris titulą gynusiems anglams.


Šios komandos praėjus du sezonus tarpusavyje galynėjosi Čempionų lygos pusfinaliuose: laimėjęs 2022-aisiais „Real“ vėliau triumfavo ir finale, o pernai analogiškai pakrypo „Manchester City“ likimas.

Kitame pusfinalyje laurus Vokietijoje jau praradęs „Bayern“ eliminavo dėl titulo Anglijoje tebesigrumiantį Londono „Arsenal“.

Bavarai namuose link tikslo sėlino mažais žingsneliais, kol galiausiai sužaidus valandą augantį šeimininkų pranašumą aikštėje vieninteliu įvarčiu pavertė Joshua Kimmichas, pasižymėjęs smūgiu galva po Raphaelio Guerreiro perdavimo.

Minimalios pergalės 1:0 Thomaso Tuchelio auklėtiniams visiškai pakako – pirmos rungtynės Londone baigėsi lygiosiomis 2:2.


Į stipriausių ketvertą Čempionų lygoje „Bayern“ sugrįš pirmąsyk nuo 2020-ųjų, kai šeštą kartą laimėjo geidžiamiausią žemyno trofėjų.

Kitą pusfinalio porą sudarys Dortmundo „Borussia“ (Vokietija) ir „Paris Saint-Germain“ (Prancūzija).

Pusfinalių mūšiai laukia balandžio 30 – gegužės 1 d. ir gegužės 7-8 d. Finalas Londono „Wembley“ stadione vyks birželio 1 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją