Varžybų atkrintamo etapo atsakomose rungtynėse Kruševaco mieste Anglija 1:0 nugalėjo serbus dėka vėlyvo Connoro Wickhamo įvarčio. Prieš savaitę anglai pirmame susitikime taip pat šventė pergalę 1:0 ir ketvirtą kartą iš eilės pateko į Europos čempionato finalo etapą.

Po dvikovos aikštėje susimušė abiejų komandų futbolininkai, treneriai ir techninis personalas.

Serbų fanai rungtynių metu nuolat įžeidinėjo juodaodžius Anglijos rinktinės žaidėjus Steve'ą Wigley, Tomą Ince'ą ir Danny Rose'ą, mėtė į aikštę deglus, akmenis, monetas ir tribūnų kėdes. Mačo pabaigoje D. Rose'ui buvo parodyta abejotina raudona kortelė.

Anglų treneris Stuartas Pearce'as patvirtino, kad Anglijos delegacija įteikė skundą UEFA atstovams. UEFA pradėjo tyrimą ir Serbijos federacijos laukia rimtos sankcijos.

Sankcijų serbams reikalauja ir Didžiosios Britanijos vyriausybė. Sporto ministras parašė laišką UEFA prezidentui Micheliui Platini, kuriame reikalauja „griežtų sankcijų“ serbų rasistams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)