Nors aktyvesni didžiąją mačo dalį buvo būtent šeimininkai, jiems realizuoti savo progų ir pasižymėti nepavyko, tuo metu kantriai žaidę svečiai sulaukė šanso kontratakai ir 70 minutę įvartį iš aštraus kampo pelnė Nemanja Čovičius.

Panevėžiečiai į varžovus vartus šovė net 18 kartų (sykį net pataikė į virpstą), o Novi Sado atstovai savo laimę pabandė 8 kartus.

Atsakomoji dvikova tarp „Panevėžio“ ir „Vojvodinos“ komandų vyks lygiai po savaitės, kitą ketvirtadienį.

Europos turnyrų debiutantas „Panevėžys“ UEFA Konferencijų lygos varžybas pradeda iš karto nuo antrojo etapo. Jame panevėžiečiai grumiasi su „Vojvodina“, kuri Serbijos Superlygoje užėmė ketvirtą vietą.

Nuo 2006 metų stipriausioje Serbijos lygoje rungtyniaujanti „Vojvodina“ jau aštuonis kartus spėjo tapti savo šalies čempionato prizininke bei du sykius laimėti šalies taurę.

Šių metų „Vojvodinos“ komandos sudėtyje beveik nėra legionierių. Išskyrus du Bosnijos ir Hercegovinos atstovus bei vieną žaidėją iš Šiaurės Makedonijos, visi kiti futbolininkai – Serbijos piliečiai.

Namų rungtynes Novi Sado miesto komanda žaidžia „Karadorde“ stadione, kuris po 2013 metais atliktos renovacijos turi 15 000 sėdimų vietų.

Jau anksčiau „Vojvodinai“ teko žaisti su mūsų šalies komanda. 2012 m. UEFA Europos lygos atrankos mače Marijampolės „Sūduva“ rimčiau nepasipriešino Novi Sado miesto futbolininkams ir pasitraukė iš kvalifikacinio turnyro. Serbijoje marijampoliečiai sužaidė lygiosiomis 1:1, bet namuose varžovams neprilygo net 0:4.

Jeigu pavyktų peržengti „Vojvodinos“ barjerą, trečiame etape „Panevėžio“ komandai tektų kautis su Linco LASK ekipa, kuri praėjusiame sezone Austrijos čempionate liko ketvirta. Trečiojo UEFA Konferencijų lygos etapo kovos numatytos rugpjūčio 3/5 ir 10/12 dienomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)