Daugelyje tarptautinių varžybų UEFA stebėtoju buvęs Kazimierzas Oleszekas, kurį cituoja portalas Sport.pl, teigia neabejojantis, jog „Lech“ bus pritaikytos finansinės sankcijos.

„Šiuo metu sunku kalbėti apie jos (baudos – DELFI) dydį. (...) Tai sprendžia UEFA disciplinos komisija. Bandau suprasti, kaip buvo iškabintas šis transparantas ir kodėl klubas nesureagavo, nepareikalavo užrašą pašalinti. Jei transparantas būtų buvęs nuimtas dėl (komandos – DELFI) atstovo intervencijos, bauda būtų mažesnė“, - kalbėjo K. Oleszekas.

Pasak jo, UEFA turėtų apsiriboti finansine sankcija. Nors nacionalistinis išsišokimas „Lech“ klubui garbės nedaro, anot UEFA atstovo, kur kas skaudesnės pasekmės laukia tų klubų, kurių sirgaliai įvykdo rasistinius išpuolius.
„Žalgirio“ ir „Lech“ rungtynėse - antilietuviškas išpuolis

Beje, „Lech“ praėjusią savaitę jau buvo nubaustas už kitą incidentą. Dėl klubo fanų elgesio Suomijoje, mačo su Espo „Honka“ metu, UEFA lenkams skyrė 10 tūkst. eurų baudą. Klubas šią baudą ginčija. Anot K. Oleszeko, jei UEFA antilietuvišką užrašą traktuos kaip fanų recidyvo požymį, tai gali padidinti „Lech“ teksiančios baudos sumą.

Sankcijų „Lech“ jau sulaukė. Vietos valdžia nurodė uždaryti ištikimiausių klubo fanų tribūną sekmadienio varžybų su Kielcų „Korona“ metu. Vaivadija griežtai įspėja „Lech“: jei šio mačo metu sirgaliai peržengs ribas, kitas namų rungtynes „Lech“ gali žaisti visiškai tuščiame stadione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (242)