„Prieš skrydį į Bulgariją gavome UEFA pranešimą apie skiriamą 10 tūkst. eurų baudą už rungtynėse su serbais skambėjusias neetiškas skanduotes, konkrečiai už „Putin ch...o“, – teigė E. Stankevičius.

Iš tiesų, Lietuvos futbolo sirgaliai šioje vietoje nėra kažkuo išskirtiniai: išpopuliarėjusi skanduotė Putinui aidi daugelyje Europos stadionų nuo 2014-ųjų, kuomet Rusija aneksavo Krymą.

Įprastai ją galime išgirsti šalyse ir tose sirgalių gretose, kurios remia nuo Rusijos agresijos besiginančią Ukrainą.

„Turime per 90 dienų sumokėti baudą. Parašėme laišką dėl tos baudos. Ne pirmą kartą ta skanduotė aidėjo iš mūsų sirgalių sektoriaus. Ne tik mūsų stadionuose, bet ir visoje Europoje, daugelyje jų buvo skanduojamas tas šūkis.

Niekur negirdėjau, kad kas būtų nubaustas, o dabar – pirmas atvejis.

Pasitaikė UEFA delegatas iš Kazachstano (Kuanyšas Kanapjanovas), kuris į rungtynių raportą įrašė pastabą apie „įžeidžiančią skanduotę“.

Rugsėjo 7-ąją mače su Juodkalnija turėjome UEFA delegatą iš Ispanijos, jis nieko nepažymėjo, lygiai taip pat ir mače su vengrais, iš delegato – jokių pastabų “, – teigė E. Stankevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)