Kaimo pašiūre užsienio žiniasklaidos neretai pavadinamas LFF stadionas Vilniuje, kuriame rungtyniauja nacionalinė šalies rinktinė, yra tarsi visą parą veikiantis anekdotų fabrikas.

Ne visi jie būna linksmi – praėjusį mėnesį judėjimo negalią turintis futbolo mėgėjas viešai aprašė, kokių vargų patyrė mėgindamas iš pradžių patekti į areną, o paskui ieškodamas savo vežimėliui tinkamos vietos tribūnose ar šalia jų, kad galėtų pasižiūrėti Vilniaus „Žalgirio“ ir „Sevilla“ rungtynes UEFA Europos lygos atrankoje.

Prieš kitą tarptautinį mačą stadione – UEFA Tautų lygos dvikovą tarp Lietuvos ir Serbijos – LFF skelbė „skirsianti ypatingą dėmesį žiūrovams su negalia“.

Galbūt „ypatingo dėmesio“ pakaks bent tam, kad neįgalieji neliktų už arenos vartų, kaip kai kurie žiniasklaidos atstovai.

Tuntus pranešimų apie inauguracines Tautų lygos rungtynes platinusi ir keliskart pakartotinai į spaudos konferencijas prieš akistatą kvietusi LFF pamiršo pagalvoti, kaip į jas įleisti sušauktus svečius.

Ketvirtadienio vakarą tiesiai į Serbijos rinktinės spaudos konferenciją atvykusi grupelė žurnalistų atsitrenkė į LFF stadiono vartus.

Į vidų atsisakęs įleisti apsaugos darbuotojas paaiškino, kad reikia palaukti, kol baigsis tuo metu aikštėje vykusi Lietuvos nacionalinės komandos treniruotė.

Žurnalistams nusistebėjus, kad jiems neleidžiama patekti į žiniasklaidai skirtą renginį stadiono konferencijų salėje, tokia logika taip pat suabejojęs apsaugininkas telefonu pasikonsultavo su „vadu“. Bet iš jo gavo tą patį griežtą atsakymą.

Nėra to blogo, kas neišeitų į gera. Lūkuriuojant prie stadiono galima susipažinti su išsamiomis jo žiūrovų elgesio taisyklėmis taisyklėmis, iškabintomis ant tvoros.

Pavyzdžiui, jos draudžia reikšti politines, religines, etines ir „racines“ mintis.

LFF stadiono žiūrovų elgesio taisykles

Nuo kitų taisyklių punktų analizės išvadavo po keliolikos minučių pasibaigusios Lietuvos ekipos pratybos. Tačiau vartai neatsilapojo ir tuomet.

Priminus, jog serbų spaudos konferencija jau turėjo prasidėti, kruopštus „vartininkas“ dar sykį susisiekė su nematomu centru, bet status quo nepasikeitė – reikia laukti. Kol žaidėjai persirengs ir susės į autobusą.

„Šefas sakė, kad futbolininkus gali erzinti pašaliniai“, – pečiais traukė apsaugos darbuotojas.

Galiausiai komandos autobusui pradėjus riedėti iš LFF stadiono stovėjimo aikštelės, karantinas buvo atšauktas, ir džiugiai nusiteikęs prižiūrėtojas pakvietė užeiti. Kaip tik tuo metu baigėsi Serbijos trenerio Mladeno Krstajičiaus ir „Manchester United“ (Anglija) klubo saugo Nemanja Matičiaus konferencija.

Beje, kelios dešimtys į Vilnių atskridusių serbų žiniasklaidos atstovų iki galo su „ypatinga“ tvarka LFF stadione nesusipažino, todėl veikiausiai negalės jos visiškai tiksliai nušviesti savo šalies futbolo gerbėjų auditorijai. Belaukiant už arenos tvoros apsaugininkas guodėsi, jog prieš tai nesugebėjo atremti svečių žurnalistų antpuolio – pasinaudoję skaitlingesnėmis pajėgomis, šie šturmu paėmė akylai saugomą LFF tvirtovę, kuomet vartai trumpam buvo atidaryti pravažiuojančiam automobiliui.

5 tūkst. vietų turintis LFF stadionas, kurio tribūnoje prieš dvejus metus per rungtynes įlūžo keli žiūrovai, o šiemet sumontuota automatinė aikštės drėkinimo sistema (ta pati, kurios įrengimo konkursas, anot LFF vykdomojo komiteto nario Žydrūno Buzo, surengtas atgaline data) per pertrauką tarp kėlinių „gaivina“ kampinėje tribūnoje sėdinčius gerbėjus, Tautų lygos mačą tarp lietuvių ir serbų priims penktadienį, nuo 21.45 val.

Ketvirtadienio vidurdienio duomenimis, parduota apie 3 tūkst. bilietų į rungtynes, kainuojančių nuo 13 iki 21 euro.

LFF žiūrovams rekomenduoja atvykti „gerokai anksčiau prieš mačą“ ir žada stadiono vartus atverti „jau nuo 19 val.“

Žinoma, jei tik neprieštaraus apsauga ir jos „vadas“, o sirgaliai pasižadės neerzinti futbolininkų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)