Antradienį LFF stadione žalgiriečiai vienu metu pirmavo, o galiausiai išplėšė lygiąsias prieš daug turtingesnį ir garsių futbolo vardų pripildytą Turkijos gigantą – 2:2 (0:0).

Po Mathiaso Oyewusi įvarčio 47 min. turkai atsilikinėjo, bet du staigūs gynėjo Abdulkerimo Bardakci ir puolėjo Halilo Dervisoglu įvarčiai (75 ir 78 min.) išvedė juos į priekį.

Tačiau iki pabaigos kovojęs „Žalgiris“ sugebėjo išplėšti lygiąsias – jau per pridėtą antro kėlinio laiką technišką smūgį vienu lietimu įvarčiu pavertė Donatas Kazlauskas.

Prieš atsakomąjį mačą Stambule nė viena ekipa neįgijo pranašumo, bet faktas – „Galatasaray“ išlieka poros favoritu ir namų tvirtovėje tikrai norės įrodyti, kad yra galva aukštesnė komanda.

Transfermakrt.com duomenimis, „Galatasaray“ sudėtis vertinama 196 mln. eurų, „Žalgirio“ – viso labo 8 mln.

Po susitikimo Stambulo ekipos treneris Okanas Burukas kalbėjo apie du dalykus – sintetinę dangą ir klaidas.

„Tai išvykos rungtynės, kuriose žaidėme ant sintetinės dangos. Ji mums kėlė problemų ir tai buvo „Žalgirio“ pranašumas, tą mes žinojome, bet nesitikėjome, kad bus taip sunku. Patys sau apsunkinome padėtį. Tai galėjo būti rungtynės, kuriose galėjome labai lengvai laimėti. Sukūrėme puikias progas, tačiau padarėme daug klaidų gynyboje. Įmušėme du įvarčius, bet praleisti įvarčiai parodo, kad šiandien gynėmės prastai“, – kalbėjo strategas.

Panašia nuotaika šį rytą spindi ir Turkijos sporto naujienų puslapiai, kurie dėl rezultato nedaro tragedijos ir prieš atsakomąjį mačą nurašo Lietuvos čempioną.

„Galatasaray“ gynyba šaukė SOS per „Žalgirio“ greitus išpuolius. Imant kiekvieną gynėją atskirai, jie tikrai nėra pasiekę aukščiausios sportinės formos, o labiausiai jautėsi Luko Torreiros trūkumas“, – po mačo sakė „ Hurriyet“ apžvalgininkas Uguras Meleke.

„Tegul šis mačas visiems būna pamoka. Nėra tokio dalyko kaip silpni varžovai. Kiekviena ekipa, kuri priešinasi ir kenčia gali sukelti problemų“, – teigė Gurcanas Bilgicas iš „Morning“.

„Fanatic“ rašantis Sercanas Akcanas pastebėjo, kad svečių gyvenimas palengvėjo tik tada, kai po keitimo aikštėje pasirodė belgas Driesas Mertensas, atlikęs abu turkų rezultatyvius perdavimus.

„Kai į aikštę žengė Driesas Mertensas, „Galatasaray“ atrado save aikštėje ir pasikeitė mačo eiga. Jie tapo labiau savimi pasitikinčia žaidėjų grupe. Geriausiai ši mačą apibūdina posakis – esi toks geras, koks geras yra tavo puolėjas. Be Mauro Icardi „Galatasaray“ nebuvo toks geras“, – rašė jis.

Kitas turkų žurnalistas abu „Žalgirio“ įvarčius nurašė pačių turkų klaidoms.

„Tokia komanda kaip „Galatasaray“ turėjo uždaryti mačą, kai pirmavo 2:1. Abu praleisti įvarčiai – dėl kvailų klaidų. Su savų sirgalių pagalba lengvai įveiksime šį etapą“, – spėjo Leventas Tuzemenas „Fotomac“.

Būsimą lengvą pasivaikščiojimą 52 tūkst. sirgalių talpinančiame „Rams Park“ stadione prognozavo ir jo kolegos.


„Spėju, kad „Galatasaray“ lengvai įveiks šį etapą namuose nugalėdamas „Žalgirį“. Šios sudėties „Galatasaray“ vieta – Čempionų lygoje“, – užtikrintas buvo U. Meleke.

„Nėra reikalo panikuoti, kad atsakomajame mače nenutiktų nieko netikėto. „Galatasaray“ įveiks šį etapą su drebančiomis rankomis, bet prisijungus Wilfriedui Zaha, Mauro Icardi ir Lukai Torreirai viskas pasikeis. Reikia šiek tiek kantrybės“, – pridėjo Osmanas Sengeras iš „Miliyet“.

Buvęs Turkijos rinktinės ir „Galatasaray“ puolėjas Necati Atesas visų pirmą pirštu bedė į dirbtinę LFF stadiono veją.

„Tokie mačai visada būna sunkūs. Taip pat sunku žaisti ant dirbtinės vejos, reikia bent 4-5 mačų, kad pagautum ritmą. Žaidėjai turėjo trumpas atostogas, bet didžiausia jų motyvacija – skambantis Čempionų lygos himnas.

„Žalgiris“ neturi šansų eliminuoti „Galatasaray“ ir manau, kad toliau žengsime lengvai. Antroje mačo pusėje atlikti keitimai suveikė, todėl namuose laimėsi užtikrintai. Tačiau tai yra futbolas ir varžovas negali būti nuvertintas“, – kalbėjo 66 įvarčius Turkijos klubui pelnęs 43-ejų N. Atesas.


Atsakomosios rungtynės vyks rugpjūčio 2-ą dieną, Stambule. Šios poros nugalėtojas trečiame Čempionų lygos atrankos etape susitiks su Razgrado „Ludogorets“ (Bulgarija) arba Liublianos „Olimpija“ (Slovėnija) poros nugalėtoju.

Jei „Žalgiriui“ pavyktų pateikti sensaciją ir įveikti Turkijos čempionus, kaip ir pernai, Vilniaus klubas užsitikrintų vietą Konferencijų lygos grupių etape. Nesėkmės atveju žalgiriečiai be tarptautinių kovų neliktų iki pat rugsėjo.

Iš Čempionų lygos atrankos iškritęs „Žalgiris“ persikeltų į UEFA Europos lygos atranką (rugpjūčio 10/17 d.) ir susitiktų su Klaksviko KI (Farerų salos) ir „Hacken“ (Švedija) poros pralaimėjusia komanda.

Jei „Žalgiris“ neįveiktų Europos lygos trečio atrankos etapo, klubas keliautų į Konferencijų lygos lemiamas atkrintamųjų kovas (rugpjūčio 24/31 d.), kuriame laimėtojai iškovoja bilietus į grupių varžybas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją