Bulgarija yra paskutinė komanda, kurią pavyko įveikti oficialiose rungtynėse. Prieš dvejus metus tuomet Valdo Ivanausko treniruota Lietuvos rinktinė taip pat namuose šventė pergalę 3:1.

Birželio 20 d. E. Jankausko auklėtiniai svečiuose pasitikrins jėgas su Vengrija. FIFA reitinge pastaroji užima 33-ią, Bulgarija – 76-ą, o Lietuva – 146-ą vietas.

Atrankos G grupėje taip pat varžosi Serbija ir Juodkalnija.

Penktadienį vakare surengtoje spaudos konferencijoje E. Jankauskas džiaugėsi kokybišku komandos darbu bei pasiruošimu artėjančioms Euro-2024 atrankos rungtynėms.

„Turėjome gerą savaitę, per kurią turėjome pakankamai laiko susipažinti su varžovu.

Vyravo konstruktyvus darbas, žinoma, pirmas dvi dienas skyrėme A lygos žaidėjų atsistatymui.

Skyrėsi Lietuvoje ir užsienyje žaidžiančių žaidėjų fizinis pasirengimas, tačiau, manau, mums pavyko išspręsti tuos dalykus“, – rungtynių su Bulgarija išvakarėse kalbėjo E. Jankauskas.

Šeštadienį dvikovą stebės užpildytos Dariaus ir Girėno stadiono tribūnos.

Anot E. Jankausko, laukia istorinė diena.

„Žinoma, sirgalių palaikymas padės komandai. Tai įrodo, kad lietuviai myli futbolą. Kažkiek yra nerimo, kad tai gali emociškai slėgti žaidėjus, kurie nėra pratę prie gausių tribūnų. Tačiau reikia įveikti tai, liks, ko gero, atsiminimai visam gyvenimui.

Manau, tai istorinis įvykis, norisi, kad ji būtų graži“, – apie užpildytas tribūnas kalbėjo E. Jankauskas.

Strategas pasidžiaugė, jog rinktinėje šiuo metu nėra ženklių nuostolių, jog vienas ar kitas stovykloje esantis žaidėjas negalėtų šeštadienį padėti rungtynėse.

Vyr. treneris pastebėjo tam tikrų taktinių panašumų tarp Serbijos, su kuria rinktinė žaidė kovą, ir Bulgarijos, ypač gynybos linijoje, kurią sudaro 3 žaidėjai.

„Tik išpildymas skiriasi, jaučiamas meistriškumo skirtumas tarp komandų.

Bulgarija – pietietiško stiliaus komanda, kuri mėgsta technišką, atakuojantį futbolą. Šeštadienį turėsime galimybę išbandyti savo jėgas“, – spaudos konferencijoje kalbėjo E. Jankauskas.

Prieš rungtynes netrūko kalbų apie aikštės kokybę. Strategas šiuo metu vejai neturėjo jokių pastabų.

„Jokių pretenzijų, tik padėka ją (veją) prižiūrintiems. Aš neatsimenu, kada paskutinį kartą mačiau tokios kokybės aikštę tokiame stadione“, – kalbėjo E. Jankauskas.

Sudėtį rungtynėms su Bulgarija bei Vengrija būręs E. Jankauskas ryžosi palikti už borto tiek Arvydą Novikovą, tiek Vykintą Slivką, jų nacionalinės ekipos saugų grandyje anksčiau nebūdavo nebent traumų atveju.

Rinktinėje taip pat nebus nuo balandžio nežaidusių Domanto Šimkaus, Lino Mėgelaičio, Rumunijos čempionate progų pasireikšti nebegavusio Rolando Baravyko.

Vietoje jų E. Jankauskas pasitelkė daugiau A lygos žaidėjų, kurių stovykloje iš viso – 14. Pridėkime du, rungtyniaujančius taip pat pavasario-rudens sistema rengiamame Latvijos čempionate, ir belieka septyni, jau pabaigę sezonus užsienio klubuose.

Tokios proporcijos Lietuvos rinktinei nėra būdingos – E. Jankauskas išdrįso plaukti prieš srovę, rinkdamasis ne garsesnes pavardes, o geresnės sportinės formos perspektyvą.

„Mano nuomone, rinktinėje šiuo metu yra geriausią sportinę formą turintys žaidėjai, kurie yra svarbūs savo klubuose. Jie geriausiai pasirengę padėti Lietuvos rinktinei“, – tvirtino E. Jankauskas.

Rungtynių šeštadienį pradžia – 16 val.

Po šių rungtynių Lietuva birželio 20-ąją svečiuose susitiks su Vengrijos rinktine.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją