„Vėtros“ ekipa praėjusį savaitgalį planavo draugiškas rungtynes su „Šiauliais“, tačiau mačo išvakarėse nusprendė neberungtyniauti. Futbolo užkulisiuose sklandė kalbos, kad atlyginimų iki šiol nesulaukę vilniečiai tarpusavyje jau atsisveikino ir pradėjo ieškotis naujų komandų.

Tačiau „Vėtros“ strategas Virginijus Liubšys DELFI neigė tokias kalbas: „Netiesa, dar tikrai neišsiskirstėme. Tiesiog buvome susirinkę aptarti, ką darysime toliau. Nusprendėme nebesitreniruoti tol, kol su mumis nepradės atsiskaitinėti. Kalbėjau su klubo vadovais ir jie teigė, kad iki kovo 7-8 dienos viskas bus gerai. Palauksime bent jau šią savaitę.“

Antradienį Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vadovai susitiko su „Vėtros“ atstovu, kuris pažadėjo pradėti atsiskaitinėti su žaidėjais ir teikti dokumentus, reikalingus gauti A lygos licencijai.

Vyriausias Vilniaus ekipos žaidėjas, buvęs Lietuvos rinktinės saugas Tomas Ražanauskas pripažino, kad nors pažadai tęsiasi jau ilgai, paskutiniai įvykiai vis dar teikia šiokių tokių vilčių.

„Jei klubo atstovai eina pas LFF vadovus ir žada, gal tai dar ne viskas? Netikiu, kad būtų meluojama iki tokio lygio. Nematau ir tikslo viską vilkinti - jei tikrai nebėra galimybių išgelbėti komandą, bankrotas galėjo būti skelbiamas jau seniai.

Daug ko šioje situacijoje nesuprantu. Galbūt savininkai nenori investuoti patys ir ieško kitų rėmėjų, kas perimtų klubą? Juk „Vėtra“ turi jaukų stadioną, neblogas treniruočių sąlygas, perspektyvių žaidėjų“, - samprotavo T. Ražanauskas.

Tiek V. Liubšys, tiek T. Ražanauskas tikino, kad kol kas patys nesvarsto kitų variantų, o susitvarkius finansinei padėčiai toliau žaisti „Vėtroje“ norėtų ir daugelis futbolininkų.

Pastaruoju metu ekipą paliko tik du gynėjai - Tadas Kijanskas, kuris pasirašė sutartį su Marijampolės „Sūduva“, ir į Minsko „Dinamo“ išvykęs Algis Jankauskas. Jau anksčiau į Mariupolio „Illičivets“ persikėlė Gediminas Paulauskas, o trenerio asistentas Albertas Klimavičius buvo paskirtas Pakruojo „Kruojos“ strategu.

Ar „Vėtrai“ šiemet bus leista žaisti A lygoje, galutinai turėtų paaiškėti kovo 9 dieną po LFF Apeliacinio licencijavimo komiteto posėdžio. Pirmasis posėdis dėl licencijų suteikimo numatytas jau ketvirtadienį, vasario 25 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją