Pirmenybių šeimininkai po 11 m baudinių serijos namo išsiuntė titulą gynusius Senegalo futbolininkus.

Senegalą pačioje susitikimo pradžioje į priekį išvedė Habibas Diallo, pasižymėjęs po Sadio Mane perdavimo.

„Drambliai“ krypo į prarają, iš kurios komandai padėjo iškopti 86-ą min. skirtas 11 m baudinys, kurį realizavo Franckas Kessie.

Beje, teisėjas iš Gabono pirmiausia buvo parodęs geltoną kortelę Dramblio Kaulo Kranto puolėjui Nicolasui Pepe už tariamai suvaidintą varžovo pražangą, ir pasitaisė tik po vaizdo peržiūros.

Per likusį laiką ir pratęsimą daugiau įvarčių pelnyta nebuvo, tad komandoms teko pasitikrinti nervų tvirtumą baudinių serijoje.

9 iš 10 smūgių buvo tikslūs, o vienintelis suklydo Senegalo gynėjas Moussa Niakhate, pataikęs į virpstą.

Paskutinis tašką padėjo tas pats F. Kessie.

Čempionato šeimininkų ketvirtfinalio varžovai paaiškės antradienį po aštuntfinalio tarp Malio ir Burkina Faso.

Primename, kad Dramblio Kaulo Kranto rinktinė dėl prastų rezultatų neiškentusi iki grupių etapo pabaigos išsiskyrė su treneriu iš Prancūzijos Jeanu-Louisu Gasset, bet vėliau sulaukusi palankių rezultatų kitose grupėse pelnė paskutinį kelialapį į atkrintamąsias varžybas.

Tuo metu Žaliojo Kyšulio rinktinė rezultatu 1:0 eliminavo Mauritaniją.

Kuomet kova jau krypo link pratęsimo, neatidžiai savoje baudos aikštelėje sužaidę varžovai suteikė nugalėtojų kapitonui Ryanui Mendesui auksinę galimybę pasižymėti nuo 11 m žymos, kurios šis vėjais nepaleido.

Ketvirtfinalyje šeštadienį saliečiai susitiks su Maroku arba Pietų Afrikos Respublika, kurie tarpusavyje santykius aiškinsis antradienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją