Šios poros nugalėtojai pusfinalyje susikaus arba su CF „Valencia“, arba su Valensijos „Levante“ (kol kas 4:0 pirmauja CF „Valencia“). Tuo metu kitą pusfinalio porą sudarys „Mirandes“ ir „Mallorca“ bei Bilbao „Athletic“ akistatos laimėtojai.

Prieš savaitę Madride vykusiame pirmame mače FC „Barcelona“ ir „Real“ ekipų pirmieji į priekį išsiveržė madridiečiai, kai 10 min. pasižymėjo Cristiano Ronaldo, bet vėliau Carleso Puyolio (49 min.) ir Erico Abidalio (77 min.) lėmė svečių pergalę.

Tokiu būdu katalonai dabar savo sirgalių akivaizdoje netgi sau gali leisti prabangą pralaimėti 0:1, nes tada vis tiek žengtų į kitą etapą.

Visgi situacija „Copa del Rey“ turnyre katalonų pernelyg neguodžia, nes Ispanijos pirmenybėse jie mėgina pasivyti „Real“ ekipą ir šiuo metu atsilieka penkiais taškais. Konkuruoja ne tik klubai, bet ir žaidėjai. „Real“ lyderis Cristiano Ronaldo (23 įvarčiai) lygoje šiuo metu yra įmušęs vienu įvarčiu daugiau už Lionelį Messį (22).

Trečiadienio rungtynės „Real“ vartininkui Ikerui Casillasui bus jo 600-asis pasirodymas ginant „Karališkojo“ klubo vartus, o FC „Barcelona“ ekipos saugas Xavi pakartos Joano Segarros rekordą - sužais jau 31-ą „El Clasico“ per savo karjerą.

Primename, kad per kalendorius metus, tai bus jau dešimtoji „El Clasico“ dvikova. Statistika šiose principinėse dvikovose yra akivaizdžiai parankesnė „Barca“ futbolininkams: „Real“ per pastaruosius 13-a „El Clasico“ pasiekė vos vieną pergalę - 2011 metų Karaliaus taurės finale 1:0, bet ir tai tik po pratęsimo.

Beje, FC „Barcelona“ laimėjo ir abu tarpusavio susitikimus, žaistus šį sezoną - 3:1 ir 2:1.

Paskutinių penkių FC „Barcelona“ žaistų mačų rezultatai:

„Malaga“ 1 – 4 FC „Barcelona“ (sausio 22 d.)
„Real“ 1 – 2 FC „Barcelona“ (sausio 18 d.)
„Barcelona“ 4 – 2 „Real Betis“ (sausio 15 d.)
„Osasuna“ 1 – 2 FC „Barcelona“ (sausio 12 d.)
„Espanyol“ 1 - 1 FC „Barcelona“ (sausio 8 d.).

Paskutinių penkių „Real“ žaistų mačų rezultatai:

„Real“ 4 – 1 „Athletic Bilbao“ (sausio 22 d.)
„Real“ 1 – 2 FC „Barcelona“ (sausio 18 d.)
„Mallorca“ 1 – 2 „Real“ (sausio 14 d.)
„Malaga“ 0 – 1 „Real“ (sausio 10 d.)
„Real“ 5 – 1 „Granada“ (sausio 7 d.).

Prognozuojama startinė „Barcelona“ sudėtis (4-3-3):

Pinto, Alves – Pique – Puyol – Abidal, Xavi – Busquets – Iniesta, Messi – Fabregas – Pedro.

Katalonų strategas Josepas Guardiola šiose rungtynėse tikrai negalės pasinaudoti saugo Seydou Keita paslaugomis, kuris gina Malio rinktinės garbę Afrikos Nacijų taurėje. Taip pat dėl rimtų traumų nežais Ibrahimas Afellay‘us, Andreu Fontas ir Davidas Villa.

Prognozuojama startinė „Real“ sudėtis (4-3-3):

Casillas, Arbeloa – Ramos – Varane – Marcelo, Diarra – Xabi Alonso – Coentrao, Higuain – Benzema – Ronaldo.

Praėjusio trečiadienio „El Clasico“ rungtynėse Lioneliui Messi ant rankos užmynęs saugas Pepe paties klubo buvo nubaustas penkiolikos dienų diskvalifikacija, todėl šį vakarą neturėtų žaisti. Dėl traumos taip pat tikrai nežais Sami Khedira.

Lassana Diarra ir Estebanas Granero praleido treniruotę, todėl neaišku, ar bus pasiruošę trečiadienio rungtynėms. Sergio Ramosas taip pat nedalyvavo treniruotėje, tačiau teigiama, jog priežastys asmeninės, ir jis žais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)