Pastaruosius trejus metus Ispanijoje karaliauja FC „Barcelona“ futbolininkai. Jie trejus metus iš eilės laimėjo „La Liga“ pirmenybių titulą bei tikisi tą padaryti ir šiemet, tačiau šį sezoną Madrido „Real“ ekipos kovingumas – kaip niekad didelis.

Kad ir kaip ten būtų, laukiamiausių Ispanijoje rungtynių – „El Clasico“ – statistika yra katalonų naudai: per paskutinius dvylika „El Clasico“ susitikimų „Real“ klubas iškovojo vos vieną pergalę, katalonai laimėjo net aštuonis kartus, o trys mačai baigėsi lygiosiomis.

Ta vienintelė „Real“ pergalė buvo iškovota praėjusį pavasarį vykusiame „Copa del Rey“ finale, kai po pratęsimo ir Cristiano Ronaldo įvarčio madridiečiai kėlė trofėjų į viršų. Šiandien veiksmas taip pat vykta Karaliaus taurėje, todėl „Karališkasis“ klubas tikisi geriausio.

Nepaisant gąsdinančios „El Clasico“ statistikos, Madrido miesto klubas gali pasigirti esama situacija Ispanijos pirmenybėse. Po 18 lygos turų „Real“ turi 46 taškus ir užima pirmą vietą turnyro lentelėje. Katalonai atsilieka penkiais taškais.

Paskutinė šių dviejų nesutaikomų priešų dvikova vyko ne taip jau ir seniai – prieš šiek tiek daugiau nei mėnesį. Gruodžio 10 dieną Madride vykusiose rungtynėse FC „Barcelona“ futbolininkai triumfavo „Santiago Bernabeu“ stadione rezultatu 3:1, nors pirmieji praleido įvartį.

Paskutinių penkių Madrido „Real“ mačų rezultatai:

„Mallorca“ 1 – 2 „Real“ (sausio 14 d.)
„Malaga“ 0 – 1 „Real“ (sausio 10 d.)
„Real“ 5 – 1 „Granada“ (sausio 7 d.)
„Real“ 3 – 2 „Malaga“ (sausio 3 d.)
„Real“ 5 – 1 „Ponferradina“ (gruodžio 20 d.).

Paskutinių penkių FC „Barcelona“ rezultatai:

FC „Barcelona“ 4 – 2 „Real Betis“ (sausio 15 d.)
„Osasuna“ 1 – 2 FC „Barcelona“ (sausio 12 d.)
„Espanyol“ 1 – 1 FC „Barcelona“ (sausio 8 d.)
FC „Barcelona“ 4 – 0 „Osasuna“ (sausio 4 d.)
FC „Barcelona“ 9 – 0 „L‘Hospitalet“ (gruodžio 22 d.).

Prognozuojama startinė „Real“ sudėtis (4-2-3-1):

Casillas, Coentrao – Ramos – Pepe – Marcelo, Xabi Alonso – Diarra, Callejon – Ozil – Ronaldo, Benzema.

Jose Mourinho šiase rungtynėse turės vertis be suspenduoto gynėjo Alvaro Arbeloa, todėl vietoj jo tikimasi aikštėje pamatyti Fabio Coentrao. Taip pat dar nėra visiškai aišku, ar galės žaisti gynėjas Pepe. Tai galutinai paaiškės tik vakare.

Saugas Sami Khedira tikrai nepasirodys aikštėje dėl kulkšnies traumos, o jo vietą startinėje sudėtyje turėtų užimti Lassana Diarra. Vietoj naują traumą patyrusio, tačiau mačui registruoto Angelio Di Maria, veikiausiai rungtyniaus Jose Callejonas.

Prognozuojama startinė FC „Barcelona“ sudėtis (4-3-3): Pinto, Alves – Puyol – Pique – Abidal, Xavi – Busquets – Iniesta, Messi – Cesc – Sanchez.

FC „Barcelona“ strategas Josepas Guardiola šįvakar turės vertis be saugo Seydou Keita, kuris išvykęs ruoštis Afrikos Nacijų taurės čempionatui. Tuo metu Andreu Fontas, susižalojęs kelį, šį sezoną turbūt iš viso nebežais.

Puolėjas Pedro gydosi ne tokį rimtą sužalojimą, bet šansų išbėgti į aikštę taip pat turi labai mažai. Rimtesnes traumas gydosi puolėjas Davidas Villa ir saugas Ibrahimvas Afellay‘us. Beje, komandos treneris patvirtino, jog vartus gins antrasis ekipos vartininkas Jose Manuelis Pinto.

Įdomus faktas: gruodžio 10 dieną vykusioje šių komandų dvikovoje Madrido „Real“ puolėjas Karimas Benzema pasiekė greičiausio „El Clasico“ įvarčio rekordą, kai pasiuntė kamuolį į katalonų vartus jau 23-ią žaidimo sekundę.